NIJE MU BILO POMOĆI

Tragedija na Jadranu: Olujno jugo odnijelo kupača u Malom Lošinju, umro je

Zabilježeno je niz pomorskih nezgoda plovila i slučajeva kupača u pogibeljnim situacijama, pri čemu je jedna osoba preminula

Ilustracija

 Damir Skomrlj/Cropix

Zbog nevremena u ponedjeljak je na moru zabilježeno niz pomorskih nezgoda plovila i slučajeva kupača u pogibeljnim situacijama, pri čemu je jedna osoba preminula, priopćilo je u utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U Malom Lošinju na plaži „Veli Žal” nakon spašavanja iz mora preminuo je kupač. Nesretnog kupača, državljanina Republike Austrije, na plažu je odnijelo jako jugo s mjesne plaže „Borik”. Iz mora su ga izvukli kupači, odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć koja je nažalost ustanovila da je preminuo.

Na području Malog Lošinja zabilježeno je i više pomorskih nezgoda plovila, te dojave o kupačima u moru po nevremenu kojim su službenici Lučke ispostave Mali Lošinj naložili izlazak na obalu.

Na području Novog Vinodolskiog dvije osobe spašene su s otočića Sv. Martin. Riječ je o mađarskim državljanima koji su se tamo nasukali jastukom na napuhavanje uslijed udara jakog juga. Osobe nisu pretrpjele ozljede.

Na obalu kod Dramlja nasukala se pak jedrilica bez posade i bez onečišćenja mora.

Nevrijeme na moru zadavalo je probleme i u zadarskom akvatoriju. Između Vira i Paga plutala je brodica bez nadzora nošena jakim jugoistočnim vjetrom, a za kojom je Lučka kapetanija Zadar pokrenula spasilačku akciju. Traganje međutim nije dalo rezultate te je obustavljeno zbog pogoršanja vremenskih uvjeta.

Osim toga, nasukala se jedrilica bez posade u Sv.Petru na moru, u mjestu Crvena luka. Na zadarskom području zabilježena je dojava i o jednoj osobi u moru, državljaninu Slovenije, koji je krenuo plivati za jet-ski plovilom koje se otrgnulo sa veza. Slovenac je samostalno isplivao na obalu i nije ozlijeđen.

Na području šibenskog arhipelaga nasukano je također nekoliko polovila. Dva plovila bez posade (jedrilica s hrvatskom zastavom i gliser s njemačkom zastavom) nasukala su se na plaži Jadrija, a jedna jedrilica kod otoka Arta Mala, bez stradalih i onečišćenja mora.

Između Prvić Luke i Šepurina spašena je jedna osoba iz mora koja se našla u pogibeljnoj situaciji.

I u splitskom akvatoriju zabilježeno je nekoliko izvanrednih događaja u kojima su sudjelovale osobe i plovila, no bez stradalih i bez onečišćenja mora i morskog okoliša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:46