U OKOLICI BLATA

TRAGEDIJA NA KORČULI Sin direktora PZ Korčula poginuo dok je stavljao trokut, otac saznao groznu vijest na pogrebu Zlatana Plenkovića

 Slobodna Dalmacija

U okolici Blata na otoku Korčuli dogodile su se rano ujutro u nedjelju dvije prometne nesreće, u kojima je jedna osoba preminula, a tri su teže ozlijeđene, piše Slobodna Dalmacija.

U teškoj prometnoj nesreći na Državnoj cesti 118, odnosno obilaznici oko Blata, smrtno je stradao Luka Marelić (22) iz Čare. Oko pet sati ujutro vraćao se kući osobnim automobilom iz Vele Luke kad je, izgubivši nadzor nad vozilom, izletio s ceste. Nije bio teže ozlijeđen, ali automobil nije bio u voznom stanju pa je uputio poziv bratu da dođe po njega na mjesto nesreće, naglašavajući da je on dobro i da je sve u redu.

U međuvremenu je htio postaviti sigurnosni trokut i osigurati mjesto nesreće. U trenutku kad je prelazio cestu, na njega je naletio pekarski kombi koji je dolazio iz smjera Blata, a nije ga uspio zaobići zbog neprilagođene brzine i smanjene vidljivosti jer je bilo maglovito. Sudar je bio koban za mladića. Kad su brat i majka došli na mjesto nesreće misleći kako je Luka dobro i procjenjujući kolika će biti šteta na automobilu, on više nije bio živ.

Na mjesto nesreće upućeni su Hitna medicinska pomoć Vele Luke, policija i DVD Blato, a cesta je bila zatvorena za promet. Kako doznajemo, stradali mladić sin je Luke Marelića, direktora Poljoprivredne zadruge "Pošip" iz Čare. Šokantnu vijest ocu mladića javili su dok je bio na Hvaru čekajući ispraćaj nedavno preminulog, svjetski poznatog vinara Zlatana Plenkovića. Obitelji se pridružio nakon nekoliko sati. Luka je inače s bratom vodio slastičarski obrt u Korčuli.

Nekoliko sati ranije, u 1.32, Županijski centar 112 Dubrovnik primio je vijest o prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama na cesti iz Vele Luke prema Blatu. Teže su ozlijeđene tri osobe zaposlene u Obrtu za graditeljstvo "Čerin", koje je zbrinula Hitna medicinska pomoć Vele Luke, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2022 16:54