ŠILO-CRIKVENICA

Tragedija na najpoznatijem plivačkom maratonu, natjecateljicu mrtvu izvukli na plažu: ‘More je bilo valovito...‘

Maraton Šilo-Crikvenica najmasovniji je maraton u Hrvatskoj u kojem je sudjelovalo 370 plivača, među kojima i rekreativci
 /Jutarnji List

Na najpoznatijem plivačkom maratonu na Kvarneru Šilo-Crikvenica dogodila se tragedija. Zasad neimenovana Austrijanka starije životne dobi preminula je dok je završavala natjecanje. Kako nam javljanju čitatelji, natjecateljica je odbijala izaći iz mora nakon isteka vremena predviđenog za preplivati jer je bila blizu cilja, a na kraju su njezino beživotno tijelo izvukli na plažu. Liječnička ekipa reanimirala ju je gotovo sat vremena, no nije joj bilo spasa.

Austrijanka je navodno bila smještena u Šilu te je boravila sama u apartmanu.

Inače, maraton Šilo-Crikvenica najmasovniji je maraton u Hrvatskoj u kojem je sudjelovalo 370 plivača, među kojima i rekreativci.

- Sve funkcioniralo dobro, start je malo kasnio. More je bilo valovito, vremenski uvjeti loši. Uvijek maratonci plivaju ujutro, nema toliko valova, pričajući s plivačima svi su komentirali da je jednostavnije ujutro. Ljudsko tijelo najbolje reagira oko 10 sati ujutro, u 18 ili 19 sati tijelo treba odmarati - kazao je predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja Dražen Adžić osvrćući se na tragediju.

Kako saznajemo, svečana dodjela nagrada zbog izvanrednih okolnosti nije održana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2023 14:52