NESREĆA NA RADU

Tragedija na plaži u Malinskoj: Mladić (22) smrtno stradao dok je prao sprave u aquaparku

Očevici tvrde da je mladić u dobio od 20-ak godina te da je preminuo od strujnog udara dok je čistio aquapark
Plaža u Malinskoj
 Srdjan Vrancic/Cropix

Mladić u dobi od 22 godine poginuo je u utorak u večernjim satima na plaži u Malinskoj, dok je prao sprave u vodenom parku.

Prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, riječ je o nesreći na radu, a mladić je stradao koristeći električni perač, takozvani miniwash.

U PU PG kažu da je očevid na mjestu događaja obavljen u suradnji policije i inspektora zaštite na radu iz Državnog inspektorata. Naime, kako smo neslužbeno doznali, sve ukazuje da je mladić stradao uslijed strujnog udara, pa se utvrđuje da li je perač bio ispravan i da li su ispoštovana sva pravila zaštite na radu prilikom korištenja.

Tijelo stradalog mladića prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi obdukcije, kojom će se utvrditi točan uzrok smrti.

Nesreća se dogodila na vrlo popularnoj plaži Rova koja ima plutajući aquapark u privatnom vlasništvu, koji je atrakcija za djecu, a stradali mladić je, kako smo doznali, s područja Dobrinja na Krku.

On je, prema neslužbenim informacijama, bio djelatnik tvrtke koja održava aquapark čije se korištenje, inače, naplaćuje. Kako je završila sezona, aquapark je izvučen do obale i mladić ga je prao kada je, navodno, došlo do kratkog spoja i strujnog udara.

U PU PG navode da se utvrđivanje svih relevantnih činjenica ovog događaja nastavlja u suradnji s nadležnom inspekcijom rada. Podsjetimo, nedaleko mjesta ovog tragičnog događaja, na susjednoj plaži u Malinskoj, prije dvije godine smrtno je stradala 20-godišnja Austrijanka Verena Heinz na koju je, dok je ronila s ocem, naletio gliser.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:54