DJECA BEZ NADZORA?

TRAGEDIJA U GENERALSKOM STOLU Zbog smrti mališana koji se utopio u šahtu u dvorištu župnog dvora pod istragom su majka i svećenik!

 Robert Fajt / EPH

DORH je otvorio istragu protiv Mihaele Bobić (31), čiji se 18-mjesečni sin početkom veljače ove godine utopilo u šahtu u Generalskom stolu.

Državno odvjetništvo tereti majku da je maloljetne sinove svakodnevno ostavljala bez nadzora, a osim nje je interes istražitelja privukao i svećenik Željko Kuten (57). Podsjećamo, tragedija se odigrala upravo ispred njegova župnog dvora gdje je mališan živio s roditeljima i nekoliko godina starijim bratom.

- Drugookrivljenika se tereti da je za taj šaht, smatrajući da neće doći do štetnih posljedica, propustio poduzeti potrebne mjere i radnje te propisno zatvoriti i osigurati otvor šahta - priopćili su iz karlovačkog tužiteljstva.

Dječačić se igrao s petogodišnjim bratom u dvorištu župnog dvora, odnosno na betonskoj podlozi naslonjenoj na kuću. Dva metra od objekta nalazi se šaht u koju je mališan upao. Bila je poklopljena običnim daskama, a na njima je vjerojatno bio kamen. Majka je izvukla dijete iz šahta, a svećenik ga je odvezao u Dom zdravlja. Djetešce je bilo pothlađeno i bez svijesti. Uz sve liječničke napore, malenome nije bilo spasa.

Svećenik Kuten je prije četiri godine u župu primio Mihaelu iz Međimurja s djetetom koja je tamo utočište pronašla preko udruge Betlehem koja se brine za odbačene trudnice i majke s djecom. Tamo se i vjenčala sa suprugom Ivanom s kojim je dobila dijete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 00:16