IGRALI SE S ORUŽJEM?

TRAGEDIJA U GENERALSKOMSTOLU Djevojčica (8) ranjena izoružja, umrla na putu do bolnice!

Stradala djevojčica išla je u treći razred i srednje dijete je u obitelji, imaju dječaka i još jednu curicu
 Robert Fajt / CROPIX

GENERALSKI STOL - U očima joj se vidi plavetnilo neba...samo neka ostane tako hrabra i za nekoliko godina idemo na duža putovanja - tako je o svojoj princezi pisao tata na profilu na internetskoj mrežnoj stranici. Poslikao ju je kako jaše engleskog punokrvnjaka. Inače vrlo tiha, mirna i povučena curica takva je bila samo dok ne bi zajahala konja. Na duže putovanje koje su planirali nikada neće krenuti, jer je hrabro malo srce iz Generalskog Stola prestalo kucati u subotu u popodnevnim satima.

Imala je tek osam godina i išla je u treći razred Osnovne škole u svojem mjestu. Strašnu vijest policija je javnosti priopćila u svojem priopćenju u nedjelju u jutro. Rekli su da je došlo do ranjavanja djeteta iz vatrenog oružja, te da je ono preminulo na putu do bolnice. Za sada se pretpostavlja da je curica ustrijeljena iz nehata, a pripadnici PP Duga Resa istražuju događaja kako bi se utvrdile sve okolnosti velike tragedije.

Na prozoru donje etaže obiteljske kuće u predjelu Šlati u općini Generalski Stol gori lampion, a na prvom katu je upaljeno svjetlo. Ispred kuće su parkirana tri automobila. Dva policajca dežuraju pred objektom. Iz kuće je izašao muškarac, imao je suzne oči, a predstavio se kao drugi djed stradale curice.

- U kući nema nikoga, ja sam sam, svi su na policiji - kratko je rekao.

Pitali smo ga što se dogodilo.

- Ne znam još, pustite...Nije bilo u kući - dodao je i vratio se u kuću.

Obitelj se bavi uzgojem konja, pa je na imanju oko kuće smješteno nekoliko gospodarskih objekata objakata te stara kuća. Navodno je u njoj došlo do kobnog pucnja. Nagađa se da je uzrok tragedije dječja igra, a detalji su nepoznati. Djevojčica je srednje dijete je u obitelji, imaju dječaka koji ide u šesti razred i još jednu mlađu curicu, od četiri godine. U trenutku tragedije u objektu je navodno bilo troje djece, preminula djevojčica, njezin brat te bratić. Ni prvi susjedi nemaju mnogo informacija.

- Čuo sam pucanj u subotu oko 16.30 sati. Mislio sam da mali baca petarde, jer je pucao često u vrijeme blagdana. Jedna susjeda vidjela je majku kako na rukama drži dijete. Bila je strka, majka je plakala. Znali smo da se nešto dogodilo, ali nismo ni slutili da se dogodila takva tragedija. Poslije je došla policija. To je sve što znam - ispričao nam je prvi susjed.

Navodno je otac bio lovac, a djed umirovljni vojni policajac, ali se još ne zna je li tragediju uzrokovalo lovačko oružje ili možda pištolj. Neke informacije govore da je streljivo ispaljeno iz puške.

Policija ne želi izlaziti van s detaljima dok se ne utvrde sve činjenice. Zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu Dubravko Skolan rekao je da još uvijek nisu poznate sve okolnosti pod kojima je stradalo dijete, te se one još uvijek utvrđuju. U subotu je obavljen očevid na mjestu događaja, tijekom nedjelja ispitivani su roditelji i rodbina, te je naložena obdukcija na tijelu djevojčice, kao i druge istražne radnje kojima bi se trebao zatvoriti mozaik nesreće. Više bi se trebalo znati tijekom ponedjeljka. Cijelo mjesto suosjeća s roditeljima koje opisuju izuzetno brižnima i vrijednima.

Prije točno deset godina slična tragedija dogodila se u ovoj općini. U zaseoku Mlinci 13 godišnji dječak u igri je ustrijelio četiri godine mlađu sestricu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 03:57