TEŠKA NESREĆA

Tragedija u Nacionalnom parku Paklenica: S Anića kuka pao muškarac i na mjestu poginuo

Odmah po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja upućene su žurne službe te je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti događaja
Intervencija HGSS-a/Ilustracija
 Hgss

Danas u 11.53 sati policija je zaprimila dojavu da je u Nacionalnom parku Paklenica, sa stijene Anića kuka, pao 56-godišnji muškarac koji je smrtno stradao, javlja Zadarski.hr.

Odmah po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja upućene su žurne službe te je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti događaja, priopćeno je iz zadarske policije.

Kako doznaje Dnevnik.hr, riječ je o stranom državljaninu.

- Išli smo po njega, ali je poginuo na mjestu i samo smo mogli tijelo odvesti. Bio je tu s penjačem iz Hrvatske. Pad je bio prevelik, rekao je pročelnik zadarskog HGSS-a Šime Sorić za Dnevnik.hr.

Na spomenutoj stijeni je i prije nekoliko dana došlo do teške nesreće. Naime, na Praznik rada na Anića kuku, smjer Bračni, pao je penjač pri čemu je slomio nogu.

Posredstvom centra 112 njegova partnerica u penjanju pozvala je dežurni telefon HGSS Zadar koji je o nesreći obavijestio četiri dežurna spašavatelja u Parku. Akciji su se pridružili i tada prisutni članovi HGSS-a koji su se ondje zatekli na odmoru, a kojima pravila službe i etika HGSS-a nalažu da se priključe svakoj akciji spašavanja ukoliko se nađu u blizini.

Ukupno 13 spašavatelja iz Stanica Zadar, Zagreb, Rijeka, Varaždin i Samobor spustili su unesrećenog penjača iz 200-metarske stijene i transportirali ga nosilima do vozila na parkiralištu Parka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:30