UŽAS U ISTRI

Tragedija u Puli: Slovenku pregazio vlastiti automobil kojeg je parkirala na nizbrici

Nesretna žena je pokušavala ući u vozilo u pokretu i zaustaviti ga, ali je izgubila ravnotežu, pala pod auto i teško se ozlijedila

ilustrativna fotografija
 

 Sasa Buric/Cropix

Stravična tragedija dogodila se jučer na užas svih prisutnih u dvorištu na Premanturskoj cesti u Puli. Zbog nepažnje vlasnice osobnog automobila, 77-godišnje slovenske državljanjke, koja je parkirala vozilo na nizbrdici te iz njega izašla bez da je poduzela sve potrebne radnje nužne u tom slučaju, došlo je do nesreće u kojoj je teško ozlijeđena upravo vlasnica auta.

Provedenim očevidom policija je utvrdila da je slovenska umirovljenica parkirala auto slovenskih nacionalnih oznaka na nizbrdici, a nakon što je izašla iz vozila, automobil se pokrenuo i krenuo prema nazad.

- Ne bi li ga zaustavila, žena je pokušala ući u vozilo, ali je izgubila ravnotežu i pala, nakon čega je automobil prešao preko nje. Zbog zadobivenih ozljeda, 77-godišnjakinje je pružena liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je zadobila teže ozljede - kažu iz PU istarske.

Ujedno savjetuju građane da, kako bi se izbjegli ovakvi događaji, prije izlaska iz vozila poduzmu sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo ne krene s mjesta na kojem je zaustavljeno.

- To znači da je potrebno isključiti rad motora, osigurati vozilo parkiranom kočnicom i postaviti ga u bilo koji stupanj prijenosa, uz preporuku ako je uzbrdica u prvi stupanj, a ako je nizbrdica u stupanj za vožnju unatrag. Također je potrebno zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom kako neovlaštene osobe ne bi stavile vozilo u pokret - apeliraju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 04:32