UZROK POŽARA NEPOZNAT

Tragedija u zagrebačkoj Dubravi: Zapalila se obiteljska kuća, muškarac poginuo, ženu spasili u zadnji tren

Požar su ugasili vatrogasci, a o okolnostima njegova izbijanja zasad nema informacija
 Goran Mehkek/Cropix

Jedna osoba izgubila je život u jutrošnjem požaru koji je izbio u obiteljskoj kući u Ulici Rafe Barišića na području zagrebačke Dubrave.

Odmah po dojavi o buktinji oko 6.50 sati zagrebački vatrogasci su se brzo pojavili na mjestu intervencije i uhvatili u koštac s vatrom te ju ugasili. Međutim, dočekao ih je i tužan prizor beživotnog tijela još uvijek nepoznate osobe.

U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do vatrene stihije, a tijelo će biti prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati.

Kako doznajemo, građani su dojavili da se iz jedne kuće dimi.

Do požara je došlo u jednoj sobi na prvom katu kuće. Vatrogasci kojih je ukupno na intervenciji bilo 19, iz plamena su izvukli jednu žensku osobu starije dobi te je tako spasili u zadnji čas. Muškarcu, pak, koji se nalazio u drugoj sobi nije bilo spasa a djelatnici Hitne mogli su samo konstatirati smrt.

Po dolasku vatrogasaca u ulicu, umirovljenica je zapomagala na balkonu kuće iz koje je sukljao dim te su ju odmah izvukli na sigurno. Prema prvim informacijama, ona navodno nije ozlijeđena.

A što se tiče muškarca kojeg su zatekli, vatrogasci su ga izvukli na sigurno te započeli s reanimacijom koja je potrajala sve do dolaska djelatnika Hitne. Međutim, bilo je uzalud. Paralelno s time, vatrogasci su vrlo brzo ugasili i plamen koji je obuhvatio cijelu jednu sobu kuće.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:17