OPASNA DVA KOTAČA

Tragedije na cestama: Kod Rijeke poginuo mladi Slovenac, a kod Kistanja Austrijanac

U oba su slučaja ozljede bile preteške, pa su ekipe Hitne pomoći mogle samo konstatirati smrt

Motociklist, ilustracija

 Colin Underhill/Alamy/Alamy/Profimedia/Profimedia

Manjak vozačkog iskustva doprinio je, nažalost, prometnoj nesreći jučer oko 15.25 sati na autocesti A7 iz smjera Krka prema Rijeci kada je život izgubio 18-godišnji slovenski državljanin.

Mladić se, naime, kako je pokazao policijski očevid, vozio motociklom slovenskih oznaka navedenom dionicom u smjeru Rijeke te je kod čvora Sv. Kuzam u desnom zavoju vozio previše udesno. Stoga je u jednom trenutku prednjim kotačem udario u uzdignuti betonski rubnik otoka za razdvajanje, a potom i u metalnu zaštitnu ogradu te se nastavio nekontrolirano kretati.

Skrenuo je s kolnika na zemljanu površinu gdje je udario u metalni ormarić za prometni sustav nakon čega je s motociklom pao na tlo. Ozljede koje je zadobio u padu bile su preteške te je nažalost preminuo na mjestu nesreće. Liječnička ekipa mogla je samo konstatirati smrt.

Na motoru poginuo i Austrijanac

Šest sati kasnije i kod Kistanja je život izgubio motociklist. Oko 21.40 sati, kako je priopćila PU šibensko-kninska, 42-godišnjak je vozio motocikl Suzuki austrijskih oznaka i pritom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste prilikom ulaska u lijevi zavoj. Pa je u jednom trenutku, na križanju državne ceste D-59 i ŽC-6090, izletio s kolnika pa je pao i motocikl se prevrnuo.

Od siline udara i višestrukih prijeloma, 42-godišnji je Austrijanac odmah podlegao ozljedama na mjestu tragedije. Policija je provela očevid te kroz posebno izvješće obavijestila nadležno državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:42