KRIZNA SITUACIJA: FOTOGALERIJA

TRAGIČAN KRAJ DRAME U RAKOVICI Psihički bolestan muškarac koji se zabarikadirao u kući pronađen mrtav!

 Robert Fajt/CROPIX

NOVO 22:06 - Načelnik policijske postaje Slunj Nenad Katić potvrdio je novinarima informaciju da je ulaskom u kuću policija zatekla beživotno tijelo Pave Špoljarića ustvrdivši da se vjerojatno radi o samoubojstvu, a detalji će biti otkriveni policijskim očevidom. Na novinarsko pitanje što se dogodilo sa sestrom koja je s njime satima bila u policijskom okruženju, načelnik Katić kratko je odgovorio "Sestra je zbrinuta."

Slijedi očevid i dolazak županijskog odvjetnika iz Karlovca koji bi trebao njime rukovoditi.

21:43 - Mjesto događaja prvo su napustila dva policijska terenca sa specijalcima, a ubrzo im se pridružilo još pet ili šest vozila. Jedan od specijalaca u prolazu nam je dobacio "Završilo je!".

- Osumnjičenik je u kući pronađen mrtav. Očevid i daljnja istraga utvrdit će način na koji se to dogodilo - potvrdili su za Jutarnji list službenici OKC-a PU karlovačke. Pretpostavlja se da je Pave Špoljarić počinio samoubojstvo.

20:44 - Načelnik Policijske postaje Slunj Nenad Katić, koji se jedini službeno obratio medijima, kazao je da je moguće da Nada Špoljarić nije silom zatočena u kući s naoružanim bratom, ali da to nije isključeno. Na pitanje je li točno da je Pave Špoljarić pucao na brata Igora, Katić je odgovorio da je do pucnjave došlo kada se policija odazvala pozivu na dojavu o obiteljskom nasilju. Pucnjava je bila "nasumična, u vrijeme kada je policija pokušala intervenirati", rekao je.

Načelnik općine Rakovica Franjo Franjković kazao je za Hinu da obitelj dobro poznaje i da dio članova "ima određeno opterećenje u obitelji" ali da se do sada nikada ništa tako drastično u toj obitelji nije dogodilo. Radi se o mirnoj obitelji koja nema ni nekih financijskih problema, tako da ne znam što se dogodilo u toj obitelji, rekao je. Ima povjerenja u policiju i nadležne ustanove da će riješiti sadašnji problem i da nitko neće biti ugrožen.

19:41 - Prva kola Hitne pomoći otišla su mjesta događaja pa se vrlo vjerojatno radi o promjeni smjene.

19:33 - Točno u 19.30 sati na mjesto događaja stiglo je i drugo vozilo Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Slunj. Liječnica iz vozila razgovarala je oko minutu s policijskim službenikom koji osigurava prilaz te su nakon razgovora propustili vozila Hitne. Pretpostavlja se da njihova intervencija nije uzrokovana nekim eventualnim ozljedama od pucnjave već da su stigli na mjesto događaja iz mjera predostrožnosti.

19:08 - Načelnik policijske postaje Slunj Nenad Katić potvrdio je da su na teren njegovi policajci kao i pripadnici specijalne policije izašli zbog prijave obbiteljskog nasilja, da su iz kuće ispaljena dva hica.

- U objektu se nalazi i osumnjičenikova sestra. Uspostavili smo kontakt s osumnjičenim putem megafona. Bit ćemo strpljivi i ustrajni - rekao je Katić.

18:35 - Nikola Bičanić, mještanin Rakovice, kaže da je opasni Pave Špoljarić psihički bolesnik. On ga opisuje kao pomalo retardiranog mladića u dobi od oko 35 godina. Čuo je dva pucnja i misli da su iz pištolja. Prema njegovim riječima bolesni Pave u prizemlji kuće zatočenu drži svoju sestru Nadu za koju smatra da je isto pomalo psihički bolesna. Ne zna se gdje su roditelji koji također s ovo dvoje djece žive u prizemlju iste kuće. Također nije poznato gdje je Pavin mlađi brat Igor koji sa suprugom i četvero djece živi na prvom katu kuće. Doznajemo da je otac Stipe za radnoga vijeka radio u inozemstvu, u Libiji i Iraku, a brat Igor u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Navodno je na Plitvicama dao otkaz kako bi se posvetio uzgoju zečeva.

Drugi mještanin nam je potvrdio da je također čuo dva pucnja, ali on ne misli da su iz pištolja.

- Grunulo je zbilja žestoko. Ja vjerujem da se radi o puški, možda o karabinu, ali nikako ne o pištolju. Nisam znao da u kući imaju oružje, jer ni jedan od Stipinih sinova nije bio branitelj u ratu jer su tada bili premladi.

18:03 Na 600 metara oko kuće postavljene su duge cijevi, a u tijeku su pregovori. Mještani su u velikom strahu, svi su izašli na ulicu.

U prizemlju kuće gori svjetlo. Četiri policajca su prislonjena uz zid kuće, u tijeku su pregovori. Na terenu je 20-ak pripadnika ATJ Lučko i desetak lokalnih policajaca.

17:54 - Muškarac koji se zabarikadirao se zatvorio u obiteljskoj kući zove se Pave Špoljarić, a mještani ga zovu Grabić i opisuju kao problematičnog čovjeka koji često zna popiti pa stvarati probleme. Špoljarić živi u prizemlju kuće u koju se zatvorio, dok njegov brat sa ženom i troje djece živi na prvom katu.

Policija je trakom ogradila 300 metara od mjesta događaja, sve do same D1. Potvrdili su da nema ozlijeđenih.

--------------------------------------------

16:49 RAKOVICA - Muškarac, za sada neutvrđenog identiteta, zabarikadirao se u prizemlju katnice u središtu Rakovice, mjesta naslonjenog na Plitvička jezera.

Navodno su se sukobila dvojica braće srednjih 30-ih godina. Jedan od braće nakon svađe pobjegao je iz kuće u kojoj je ostao drugi brat, naoružan pištoljem, te sestra. Policija za sada ne zna je li ona taokinja ili je u kući dobrovoljno.

Po dolasku policajaca naoružani muškarac ispalio je dva hica iz pištolja, no za sada nije poznato je li pucao na policajce ili u zrak.

- Policijski postupak je u tijeku, na terenu imamo dovoljan broj policijskih službenika, te se nadamo da će sve dobro završiti - rekao nam je dežurni službenik OKC-a PU karlovačke potvrđujući da za sada nema ozlijeđenih osoba.

Na mjesto događaja odjurila su kola HMP-a iz Slunja te tri kombija puna specijalaca. Sa specijalnom policijom je na teren izašao i pregovarač.

Policija nema informacija da je itko ozlijeđen.

USKORO OPŠIRNIJE...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:16