BIJEG S MJESTA NESREĆE

Traži se divljak na motoru iz Splita: ‘Oborio me, pogledao okrvavljenog i odvezao se!‘ Policija ima snimku

Nakon prometne nesreće 62-godišnjak je dovezen na Hitni kirurški prijem gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede

Snimka nepoznatog motoriste; Ozlijeđeni Vedran Jelić u bolničkoj sobi

 Privatni Album/

Kakva osoba trebaš biti da vozeći motor oboriš čovjeka na skuteru, pogledaš ga kako leži na cesti bez svijesti i odvezeš se bez osvrtanja? Upravo tako je postupio vozač motora nepoznate marke, koji je u Marjanskom tunelu s Vespe bacio Vedrana Jelića iz Splita, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon prometne nesreće 62-godišnjak je dovezen na Hitni kirurški prijem gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede. Redom je zadobio: prijelom svoda lubanje, prijelom nosne kosti, prijelom jagodične kosti i kosti gornje čeljusti, otvorenu ranu podlaktice, kontuziju koljena, otvorenu ranu ostalih dijelova glave, površinsku ozljedu nožnog zgloba i višestruke površinske ozljede ručnog zgloba i šake.

Zadržan je više od tjedan dana na Odjelu neurokirurgije KBC-a Split, a bjegunac s mjesta nesreće još uvijek nije pronađen.

Istraživanje traje

– Ja još uvijek ne mogu vjerovati što mi se dogodilo. To vam je bilo u subotu, 4. lipnja, oko 9.20 sati dok sam vozio Vespu iz smjera Meja prema Spinutu, a motocikl koji me oborio je dolazio iz smjera Spinuta prema Mejama.

image

Vedran Jelić ležao je na Odjelu neurokirurgije više od tjedan dana

Privatni Album/

Jedna vozačica osobnog automobila je vidjela taj motor jer je upravo nju pretjecao u tunelu neposredno prije negoli me je udario. Po iskazu svjedokinje, vozač motora je pogledao preko ramena, nakon što me srušio, vidio kako nepomično ležim na cesti, on se odvezao.

Gospođa nije uspjela zapisati tablice, ali je vidjela da je na izlazu iz tunela u smjeru Meja skrenuo u Supilovu ulicu – detaljno prepričava Splićanin.

image

Nepoznati vozač motora kojeg se traži vezano za prometnu nesreću u kojoj je stradao Vedran Jelić

Privatni Album/

Kaže kako ga je spasio muškarac koji ga je podigao s ceste, a on u tom trenutku nije uopće znao što se događa.

– Znam tog čovjeka iz "Mornara", on mi je kazao da sam mu nešto govorio, ali se ja toga uopće ne sjećam. Ne znam ni da sam ležao na cesti kraj Vespe, očito sam bio bez svijest dok me on nije podigao s kolnika. Ubrzo sam saznao da su iz prometne policije pregledali sve snimke nadzornih kamera na tom području te da imaju snimku motora koji je u to vrijeme bio na tom području.

Ja sve nade polažem u snimku i nadam se da će se nakon njezine objave očevidac ili osoba koja ima ikakva saznanja o tome javiti policiji. Bojim se da će se predugim čekanjem na objavu snimke smanjiti mogućnost da se netko javi ili će očevidac i zaboraviti detalje događaja – kaže nam Vedran Jelić.

image
Privatni Album/

Iz PU splitsko-dalmatinske doznajemo kako od dana prometne nesreće intenzivno rade na potrazi za bjeguncem.

– Kriminalističko istraživanje predmetne prometne nesreće je i dalje u tijeku. Odmah po saznanju za događaj obavljen je očevid na mjestu nesreće, te se započelo s poduzimanjem mjera i radnji u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja.

image

Uz prijelom baze lubanje, zadobio je i otvorenu ranu podlaktice

Privatni Album/

Tijekom istraživanja prikupili smo niz obavijesti, informacija i saznanja. Raspolažemo snimkama i fotografijama, te obavljamo provjere. Tijekom kriminalističkog istraživanja donosi se odluka o objavi snimke i/ili fotografija ovisno o tijeku kriminalističkog istraživanja u suradnji i koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom – naveli su u svom odgovoru.

Specifična oprema

Od Vedrana Jelića doznajemo da je on, ne čekajući policiju, nadležnom državnom odvjetništvu u Splitu podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog izazivanja prometne nesreće. U posjedu smo snimke nadzorne kamere na kojoj se vidi motorist za kojeg se sumnja da je u to vrijeme bio u tunelu.

– Prema snimci, na kojoj se vide određene specifičnosti na vozilu, rekao bih da se radi o motoru putni enduro marke BMW. Također se na upravljaču vidi GPS navigacija za motore, što nije dio standardne opreme, kao ni tri kofera. Sve su to smjernice za lakše otkrivanje o kojem se motoru radi – kazao nam je poznavatelj iz jednog motokluba.

Svaki put kada dođe na pregled i previjanje u bolnicu Vedrana Jelića obvezno pitaju je li počinitelj uhićen.

– Čim uđem, kažu "Jesu li ga našli?", svaki put kad dođem. I likari i sestre. Oni su prvi vidjeli moje ozljede i kao medicinski radnici ne mogu vjerovati da netko ostavi krvavog čovjeka u takvom stanju na cesti – ističe Splićanin.

image

Vespa na kojoj je oboren Splićanin

Privatni Album/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:44