RAZBOJSTVO U VARAŽDINU

Tražit će se oštrija kazna za 27-godišnjaka koji je HGSS-u ukrao opremu vrijednu 6500 eura

Varaždinsko tužiteljstvo smatra da zbog teške krađe mladić mora svih 14 mjeseci odslužiti u zatvoru

Ilustrativna fotografija

 Damir Krajac/Cropix

- Povisite kaznu! Preniska je! - sukus je žalbe Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu na prvostupanjsku presudu varaždinskog Općinskog suda kojom je 27-godišnji mladić, zbog potkradanja imovine Hrvatske gorske službe spašavanja, osuđen na 14 mjeseci zatvora.

Točnije, sankcija je djelomični uvjet prema kojem šest mjeseci mora provesti iza rešetaka jedne od hrvatskih kaznionica dok je (pre)ostali dio kazne uvjet s dvogodišnjim rokom kušnje.

Varaždinsko tužiteljstvo smatra da zbog teške krađe mladić mora svih 14 mjeseci odslužiti u zatvoru jer je djelomična uvjetna kazna "neadekvatna i neprimjereno blaga sankcija".

Podsjetimo, 30. lipnja 2022. godine u Varaždinu mladi je lopov prvo kameno razbio stakla na vratima dva parkirana automobila kako bi iz njih uzeo i zadržao za sebe tri ruksaka s opremom za spašavanje iz dubina.

Također si je prisvojio i opremu za spašavanje s visina kao i onu za spašavanje iz vode. Svojim potezom oštetio je tako HGSS koji nesebično spašava ljude iz nevolja za oko 6500 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 04:46