PODIGNUTA OPTUŽNICA

'TREBA TI ODRUBITI GLAVU!' Prijetio smrću saborskom zastupniku pa zaradio kaznenu prijavu, iz takta ga izbacila njegova izjava o generalu Praljku

 
 ICTY, Reuters

Muškarac (54) iz mjesta Molve kod Đurđevca optužen je jer je prijetio smrću saborskom zastupniku GLAS-a Goranu Beusu Richemberghu.

Prema optužnici koju je jučer podignulo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, “okrivljenika se tereti da je 12. prosinca 2017. godine u Molvama, na jednom internetskom portalu, ispod članka u kojem je objavljena izjava saborskog zastupnika u vezi oduzimanja činova i odličja haškim osuđenicima, objavio komentar u kojem je naveo da tom saborskom zastupniku treba odrubiti glavu”, javlja Podravski.hr.

Nakon provedene istrage, Molvarac je optužen za kazneno djelo prijetnje i čeka ga suđenje na Općinskom sudu u Koprivnici.

Podsjetimo, saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh izjavio je nakon haške presude Slobodanu Praljku i drugima da je zakonska obaveza predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da osuđenima u Haagu oduzme činove i odlikovanja.

Čini se kako je upravo ova izjava bila povod muškarcu da na jednom internetskom portalu zastupniku zaprijeti odrubljivanjem glave.

Goran Mehkek / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. veljača 2023 14:29