BIVŠI ŠEF HOK-A

Trećeg osumnjičenog za pljačku Ine danas puštaju iz Remetinca: Nema više razloga da Šurjak ostane u pritvoru

Od ukupno petero osumnjičenika u slučaju trgovanja plinom u Remetincu će ostati još Husić te prvookrivljeni, Damir Škugor

Josip Šurjak

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Nakon što su prestali razlozi za njegovo pritvaranje Uskok je danas zatražio od zagrebačkoga Županijskoga suda da ukine istražni zatvor bivšemu predsjedniku Hrvatske odvjetničke komore Josipu Šurjaku, osumnjičenome u aferi trgovanja plinom.

Šurjak bi tijekom današenjega dana trebao biti pušten iz Remetinca, budući da je Uskok uspio ishoditi blokadu dva računa tvrtke koju je u mađarskoj Šurjak imao zajedno sa suokrivljenkom Goranom Husićem.

Nakon što Šurjak bude pušten, od ukupno petero osumnjičenika u slučaju trgovanja plinom u Remetincu će ostati još Husić te prvookrivljeni, bivši direktor za plinsko poslovanje u Ini, Damir Škugor.

No, i njihovo puštenje na slobodu je pitanje dana budući da im istražni zatvor, odlukom suca istrage, može trajati još šest dana, odnosno dok se ne ispita još nekoliko svjedoka.

Koliko smo uspjeli doznati ti svjedoci bi trebali biti ispitani ovih dana. Ranije su već iz istražnoga zatvora pušteni Škugorov otac Dane Škugor te predsjednica Uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:33