NASILJE KOD ZAGREBA

Tri djevojke od 14 i 15 godina puštene na slobodu nakon što su pretukle maloljetnicu i snimile napad

Postoji sumnja da su tri maloljetnice počinile kazneno djelo nasilničkog ponašanja s još četvero djece, kažu u tužiteljstvu

Pomoć ozlijeđenoj pružena je u KB Dubrava

 Zeljko Puhovski/Cropix

Policija je ranije izvijestila da je provela kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom koji su u utorak navečer, ispred jedne škole u Sesvetama, presreli maloljetnicu koju su srušile na tlo, a potom dok je ležala, više je puta udarale nogama i rukama po glavi i tijelu.

Tužiteljstvo je danas obavijestilo javnost kako su 14-godišnjakinja i dvije 15-godišnjakinje, nakon ispitivanja, puštene na slobodu s obzirom da nije bilo uvjeta za određivanje istražnog zatvora. Postoji sumnja da su tri privedene maloljetnice počinile kazneno djelo nasilničkog ponašanja zajedno s još četvero kazneno neodgovorne djece, dodalo je tužiteljstvo.

Jedna je maloljetnica osumnjičena da je napad snimila mobitelom, nakon čega se snimka proširila društvenim mrežama, dodala je policija. Liječnička pomoć napadnutoj maloljetnici pružena je u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena, uz mogućnost prekvalifikacije ozljeda, naveli su iz PUZ-a.

Policija ističe da je protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena kaznena prijava. O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad te se nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 16:59