MAD MAX IZ RIJEKE

Tri mjeseca ‘besplatno‘ točio gorivo, policija mu konačno stala na kraj, ali tu nije bio kraj iznenađenjima

Policija je utvrdila njegov identitet i ubrzo otkrila da su za 36-godišnjakom raspisane potrage

Ilustracija

 Nikola Vilic/Cropix

Muškarac u dobi od 36-godina, osumnjičen da je u protekla tri mjeseca na benzinskim postajama na području Rijeke više puta utočio gorivo u vozilo i zatim otišao bez da je platio račun, pao je u ruke policiji, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Osumnjičenog je policija u srijedu navečer zaustavila tijekom redovnog nadzora u prometu u riječkoj Zvonimirovoj ulici. Upravljao je automobilom marke Renault bez registracijskih oznaka, a umjesto njih je samoinicijativno stavio natpis na stranom jeziku. Također je vozilom upravljao bez vozačke i prometne dozvole, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.

Ipak, policija je svejedno utvrdila njegov identitet i ubrzo otkrila da su za 36-godišnjakom raspisane potrage. Sumnjiči ga se da je između 18. lipnja i 21. rujna počinio sedam kaznenih djela teške krađe na benzinskim postajama na kojima je natočio gorivo i zatim otišao, bez da je išta platio. Utvrđeno je i kako je u lipnju na području Matulja također natočio gorivo u neregistrirano vozilo i odvezao se u nepoznatom smjeru, ponovno bez plaćanja. Na taj način je tvrtku sa sjedištem u Zagrebu oštetio za otprilike četiri tisuće kuna, a policija je podnijela kaznenu prijavu državnom odvjetništvu za počinjenje osam kaznenih djela teške krađe i dva kaznena djela krivotvorenja isprave.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku i prekršajno sankcioniran zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o prebivalištu. Laura Vidović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:17