STIGLA IH PRAVDA

TROJAC IZ PAKLA Zbog nekoliko stotina kuna ženi prijetili nožem, a muža u podrumu mlatili satima: 'Reci nekome i priklat ćemo te!'

Prvookrivljeni Ivica Z. nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i 8 mjeseci, drugookrivljeni Zvonimir G. u trajanju od godinu i 8 mjeseci, a trećeokrivljeni Siniša G. u trajanju od 3 godine i 3 mjeseca
 CROPIX

VARAŽDIN - Na Županijskom sudu u Varaždinu završilo je suđenje trojici nasilnika iz Međimurja za kaznena djela razbojništva, iznude i protupravnog oduzimanja slobode na štetu supružnika iz Donjeg Kraljevca te napada na policijskog službenika.

Prvookrivljeni Ivica Z. nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i 8 mjeseci, drugookrivljeni Zvonimir G. u trajanju od godinu i 8 mjeseci, a trećeokrivljeni Siniša G. u trajanju od 3 godine i 3 mjeseca.

Njihov nasilnički pohod počeo je u poslijepodnevnim satima 2. srpnja 2014. godine kad su Ivica Z. i Siniša G. pozvali Valentina V. da dođe do kuće u Pribislavcu jer od njega žele kupiti drvene bačve. Kad je spomenuti automobilom došao do kuće i počeo istovarivati bačve, uz prijetnju sjekirom zatočili su ga u podrumu i počeli tući tražeći da im preda sav novac koji ima sa sobom.

Držali su ga zatočenog u podrumu i tukli najmanje dva sata zadavši mu ozljede u vidu potresa mozga, frakture nosa i hematoma po cijelom tijelu.

Nakon što im je napadnuti predao samo 120 kuna koliko je imao kod sebe, zatražili su od njega da ih odveze do svoje obiteljske kuće u Donjem Kraljevcu te da nazove svoju suprugu Emiliju V. da im iz kuće donese novac. Kad su stigli do kuće, supruga napadnutoga predala im je 700 kuna nakon čega su im zaprijetili da će ih „priklati“ ukoliko ih prijave policiji.

Noćna mora bračnog para iz Donjeg Kraljevca međutim nije završila jer su se dva dana kasnije dvojica razbojnika ponovno pojavili u njihovoj obiteljskoj kući. Prvookrivljeni Ivica Z. sa sobom je donio i letvu kojom je nekoliko puta udario Valentina V. tražeći od njega da mu preda iznos od 2 tisuće kuna.

Supruga napadnutog zatim je otišla na bankomat i podigla sav raspoloživi iznos te im predala 300 kuna nakon čega su napustili kuću.

Nekoliko dana kasnije Ivica Z., ovaj put u pratnji Zvonimira G., ponovno se pojavio u njihovoj obiteljskoj kući. Kod kuće je bila samo Emilija V. kojoj je Ivica Z. zaprijetio nožem te od nje zatražio novac. Nakon što mu je ona predala 300 kuna, počeo je preturati stvari po kući te u ruksak koji je imao sa sobom trpati zlatni nakit, ručne satove i druge vrednije stvari i hranu. Žena je međutim iskoristila njegovu nepažnju te kroz sporedna vrata pobjegla iz kuće i nazvala policiju.

Nakon što je jedan policijski službenik stigao na mjesto događaja te od njega zatražio da prestane preturati stvari i razbijati, Ivica Z. je počeo mahati nožem u njegovom smjeru, no policijski službenik ga je na sreću uspio poprskati po očima nadražujućom tvari te ga savladati primjenom poluge na ruci, vezati ga lisicama i uhititi.

Nasilnici su na Županijskom sudu u Varaždinu nepravomoćno osuđeni na zatvorske kazne. Donesena je i odluka da se prvookrivljenom Ivici Z. produlji boravak u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke dok su Zvonimir G. i Siniša G. pušteni iz pritvora do pravomoćnosti presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 19:16