INCIDENT KOD GRANICE

Trojica Hrvata kazneno prijavljena zbog prevoženja migranata iz BiH u Hrvatsku

Osumnjičeni su od kraja veljače do sredine travnja iz BiH u Hrvatsku prevezli oko 30 migranata te na račun toga zaradili oko 8500 eura

Ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/Cropix

Zbog sumnji da su sudjelovali u prevoženju migranata iz BiH u Hrvatsku i pritom ostvarili oko 8500 eura koristi, imotska policija uhitila je 28-godišnjaka te ga uz kaznenu prijavu privela pritvorskom nadzorniku, a protiv 36-godišnjaka i 26-godišnjaka je podnijela kaznene prijave.

Kako se navodi u priopćenju splitsko-dalmatinske Policijske uprave, granična policija u Imotskom utvrdila je osnovanu sumnju da su ta trojica hrvatskih državljana od kraja veljače do sredine travnja ove godine prevozili strane državljane koje su od državljanina BiH preuzimali u blizini državne granice.

Tako je, kako se doznaje, iz BiH u Hrvatsku prevezeno 30-ak migranata, koji su zatim dovezeni u Dugopolje, odakle su nastavili putovanje vjerojatno u zapadnoeuropske zemlje.

Nastavak je to kriminalističkog istraživanja koje je granična policija u Imotskome provela u ožujku i nakon kojeg su pritvorskom nadzorniku predana dva državljana BiH zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.

Nakon što je u ožujku ove godine pronašla 12 stranih državljana koji su ilegalno ušli u Hrvatsku, policija je provela istraživanje nad dvjema osobama i nastavila istraživanje i traganje za osobama za koje su "postojale indicije" da su s tim povezane.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da se 28-godišnjak zajedno s 36-godišnjakom i 26-godišnjakom od kraja veljače do sredine travnja ove godine dogovarao o prijevozu stranih državljana koje su preuzimali u blizini državne granice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2023 03:10