ŠOKANTNO NASILJE

Trojica maloljetnika (15) brutalno premlatili dečka u Zagrebu pa završili u istražnom zatvoru: Dvojica izlaze na slobodu

Povod je navodno bila njegova ‘smiješna odjeća‘

Objava majke pretučenog mladića u Dubravi

 Screenshot Facebook/

Dvojica od trojice 15-godišnjaka, koji su uhićeni nakon što su u subotu 29. srpnja 21.30 u Musićevoj ulici ozlijedili 18-godišnjaka, izlaze danas iz istražnog zatvora u Remetincu.

U istražnom zatvoru ostaje jedan maloljetnik, a sud je uvažio žalbe odvjetnika dvojice maloljetnika i pustio ih na slobodu. Kako se radi o maloljetnicima, odvjetnici nisu smjeli ništa komentirati, pa tako ni odvjetnik Mario Mikulić, branitelj jednog osumnjičenog kojem je sud uvažio žalbu.

Podsjećamo, riječ je o događaju kad su trojica maloljetnika, svi 2008. godište, nanijeli teške ozljede 18-godišnjaku, a povod je bila njegova "smiješna odjeća".

Općinsko državno odvjetništvo je 2. kolovoza 2023., predložilo sucu za mladež i sucu istrage određivanje istražnog zatvora maloljetnicima zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Navedeni prijedlog je prihvaćen te je trojici osumnjičenih maloljetnika određen istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi, izvijestili su tada iz državnog odvjetništva.

Njihovi odvjetnici uložili su žalbe na određivanje istražnog zatvora i sud ih je prihvatio te danas izlaze na slobodu.

Majka ozlijeđenog mladića objavom na društvenoj mreži zamolila je za pomoć nakon napada na njezina sina i policija je vrlo brzo otkrila osumnjičene i uhitila ih. Svi su ove godine završili osnovnu školu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:07