UGROŽAVANJE SIGURNOSTI

Trojica mladića na području Polače pucala iz automatske puške, zaradili kaznene prijave

Tijekom pretrage na širem zadarskom području, od maloljetne osobe je oduzeta jedna automatska puška i 15 komada streljiva

Zaplijenjeno oružje

 Mup

Policijska uprava zadarska podignula je kaznene prijave protiv trojica mladića zbog ugrožavanja opće sigurnosti pucanjem iz vatrenog oružja na području Polače prije nekoliko dana i nedopuštenog držanja oružja, priopćeno je u utorak.

Krim istragu protiv dvojice 24-godišnjaka i jednog maloljetnika proveli su službenici Policijske postaje Benkovac u suradnji sa Službom kriminalističke policije PU zadarske.

Dvojica 24-godišnjaka i maloljetnik osumnjičeni su da su prošlu srijedu, 12. siječnja, oko 22,30 sati na području Polače pucanjem iz vatrenog oružja ugrozili živote drugih osoba, a u pucnjavi je oštećen prozor u prizemlju jedne obiteljske kuće u naselju Tinj.

Tijekom istrage, a temeljem naloga suca istrage, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenika, gdje je kod 24-godišnjaka na širem benkovačkom području pronađena jedna puška M-48, 102 komada streljiva za automatsku pušku te 380 komada drugog raznog streljiva, tri patrone za lovačku pušku, jedna ručna bomba te dvije inicirajuće kapisle.

Nadalje, tijekom pretrage na širem zadarskom području, od maloljetne osobe je oduzeta jedna automatska puška i 15 komada streljiva.

Oružje im je oduzeto, a zbog sumnje na kazneno djelo 'Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom' i kazneno djelo 'Nedopuštenog posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari' protiv 24-godišnjaka i maloljetne osobe podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru. Pri tom 24-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Protiv drugog 24-godišnjaka podnosi se kaznena prijava zbog Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, priopćila je zadarska PU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2023 21:04