POLICIJSKA ISTRAGA

Trojica muškaraca s područja Čazme i jedan s područja Vrbovca krađama pričinili štetu od oko 250.000 kuna

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske istragu su vodili u suradnji s kolegama iz kutinske i vrbovečke policijske postaje
 Zvonimir Barisin/Cropix

Završeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika s područja Čazme i jednim s područja Vrbovca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa u kojima je pričinjena šteta od oko 250 tisuća, priopćila je u petak bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava.

Trojica iz Čazme stari su od 28 do 35 godina, a 31- godišnjak je sa šireg područja Vrbovca. Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske istragu su vodili u suradnji s kolegama iz kutinske i vrbovečke policijske postaje.

Prema policijskom izvješću, osumnjičenici u od studenog 2020. godine do početka veljače 2021. godine provalili u 17 trgovina i pokušali provaliti u tri trgovine mješovitom robom na području policijskih postaja Garešnica, Čazma, Bjelovar, Vrbovec i Kutina. Iz trgovina su ukrali cigarete, kavu, čokoladu i druge prehrambene i neprehrambene artikle.

Također se osnovano sumnja da su 33-godišnjak i 35-godišnjak provalili u pet vikendica te pokušali provaliti u jednu vikendicu, u vikend naselju Kopčić brdo kod Andigole, pokraj Čazme i vikend naselju Ruškovečka Kosa, kod Ruškovice, šire područje Velike Ludine. Iz vikendica su ukrali različite električne ručne alate, plinske peći, akumulatore i suhomesnate proizvode.

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru obavljene su pretrage domova i pokretnih stvari te osoba u kojima su pronađeni razni ručni električni i akumulatorski alati (bušilica, ubodnih pila i rezalica), odvijači i montirači (pajseri), električni kompresor za zrak s pneumatskom klamericom koji potječu od počinjenja navedenih kaznenih djela.

Osim ukradenih predmeta pretragama je pronađeno i oduzeto još 220 grama suhe biljne materije nalik na drogu tipa marihuane, dio opreme za indoor uzgoj marihuane, potom više mobilnih uređaja, SIM kartica, nosača SIM kartica, oko 850 litara sumnjive zapaljive tekućine koju je preuzela INA d.d. radi analize i zbrinjavanja Također je pronađeno 39 komada streljiva vojno- formacijskog porijekla, jedna ručna bomba te dvije lovačke patrone kalibra 16 mm.

Kako navodi policija, ukupno je razriješeno bilo 26 kaznenih djela, od kojih su 22 izvršena, a četiri su djela u pokušaju. Ukupna šteta počinjena tim kaznenim djelima je oko 250.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 31-godišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske te je jučer, 11. veljače ispitan pred državnim odvjetnikom Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru kojem je predloženo određivanje istražnog zatvora. Protiv ostalih osumnjičenika podnesene su odgovarajuće kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:40