VIKEND AKCIJA

Trojica vozača kažnjena zbog vožnje pod utjecajem alkohola, jedan zbog vožnje pod zabranom

Vozači koji su uhvaćeni u prekršaju kažnjeni su s ukupno 34.500 kuna, a nekima je i izrečena privremena zabrana prometovanja vozilima
Ilustrativna fotografija
 Boris Kovacev/Cropix

Trojici vozača koje je u nedjelju i ponedjeljak zagrebačka policija zatekla kako alkoholizirani upravljaju vozilima prisjela je "pijana vožnja" jer su platili ukupno 24.200 kuna, a neće smjeti ni voziti određeno vrijeme. Jednog je pak policija zatekla jer je vozio dok mu je na snazi bila zabrana upravljanja vozilom i kažnjen je sa 10.300 kuna.

Prvo je u nedjelju oko 21 sat uhvaćen 51-godišnjak koji je autom gospićkih oznaka prometovao Ulicom Kerestinečkih žrtava u smjeru juga. Na raskrižju s Ulicom Medpotoki policijski su ga službenici tijekom kontrole vozila i vozača zaustavili te je utvrđeno da je vozilom upravljao bez važeće vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola od 2.32 g/kg, a nije se bio ni vezao sigurnosnim pojasom. Uhićen je i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen je sa 6.000 kuna. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Istog je dana oko 20.45 sati zaustavljen 30-godišnjak koji je upravljao vozilom zagrebačkih oznaka po Zagrebačkoj aveniji na raskrižju s Ilirskom. Vozio je dok mu je bila izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom, nije bio vezan sigurnosnim pojasem i nije imao važeću dozvolu. On je kažnjen s 10.300 kuna.

U ponedjeljak, 19. srpnja, oko 12.30 sati, 36-godišnjak je bez položenog vozačkog ispita i s 2,43 g/kg alkohola u organizmu osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka prometovao Ulicom Trnsko u smjeru sjevera. Kada je došao do kućnog broja 16A, skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen i doveden na prekršajni sud gdje je kažnjen s 12.000 kuna.

Istog je dana oko 18.30 sati 65-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka desnom stranom kolnika Ulice Ive Čupara u smjeru sjeverozapada. Kada je stigao do kućnog broja 2, skrivio je prometnu nesreću u kojoj je nastala materijalna šteta. Dodatnim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao s 1,98 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i na Prekršajnom sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 6.200 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:32