StoryEditor
ČEKA SE NALAZ

TROSTRUKI UBOJICA U VRAPČU Započelo vještačenje Filipa Zavadlava u psihijatrijskoj bolnici

Filip Zavadlav
 Snimio čitatelj

Nad Filipom Zavadlavom (25), pomorcem iz Splita, u tijeku je kombinirano psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje u psihijatrijskoj bolnici Vrapče, potvrdio nam je u ponedjeljak njegov branitelj, odvjetnik Branko Šerić.

Zavadlav nije stacionarno smješten u bolnici na novom odjelu za forenzičku psihijatriju nego ga dovoze iz Bolnice za osobe lišene slobode radi vještačenja i pretraga.

Motiv

Tako je u ponedjeljak bio dovezen radi rengenskih pretraga u sklopu urgentnog i prijemnog odjela, a što je sve dio opće kliničke slike za potrebe vještačenja.

Protiv Filipa Zavadlava vodi se istraga zbog trostrukog ubojstva u Splitu počinjenog 11. siječnja ove godine kada je iz automatske puške u Splitu smaknuo trojicu mladića: Juricu Torlaka, Marina Paića zvanog Pajser i Marina Bobana. Prema verziji koju je Zavadlav iznio, motiv je zločina, ali ne u formi svoje obrane već kao najavu ubojstva, to što se prijetilo njemu i njegovu bratu Stanislavu zbog bratovih dugova za drogu, a navodno je planirao smaknuti još dvojicu mladića.

Njegov otac Ante iskazao je želju da posjeti sina u bolnici, no s obzirom na to je predložen za svjedoka, od suca istrage neće dobiti dozvolu za posjet. Ali, kako nam je prošlog ponedjeljka rekao odvjetnik Branko Šerić, ni Filip Zavadlav nije tijekom razgovora s njim iskazao želju da ga posjeti bilo tko od članova obitelji.

Neubrojivost

Zasad nije određeno ni kada će biti ispitani Filipov otac i brat Stanislav, koji je dan prije zakazanog ročišta napadnut u autobusu.

Otac i brat nisu svjedočili, ali nisu se ni izjasnili da prihvaćaju zakonsku blagodat da ne moraju svjedočiti, pa će se odrediti novo ročište na kojem se očekuje prisutnost Filipova oca.

U međuvremenu se oglasila i majka trostrukog ubojice Etel, koja tvrdi da joj je Filip nedugo prije ubojstava rekao: “Mama, mama, nešto je u meni. Nešto sa mnom vlada”.

Ako bi se vještačenjem utvrdilo da je Filip Zavadlav u trenutku ubojstva bio neubrojiv i da nije mogao upravljati svojim postupcima, tada ne bi ni bio kazneno odgovoran za trostruko ubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 21:47