SUKOB U ZADRU

Tučnjava zbog mokrenja pokraj grma: ‘Majku im j...., seljačine jedne, otkuda su došli u ovaj grad‘

Revoltiran uriniranjem, 46-godišnjak je Zadranina lijevom rukom uhvatio za vrat, a zatim ga je u dva navrata udario u predjelu lica

Zadarski kvart Voštarnica

 Jure Miskovic/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru optužilo je 46-godišnjaka koji je 13. rujna oko 19.30 sati na zadarskom predjelu Voštarnica napao Zadranina koji je mokrio pokraj grma, uz riječi: "Nećeš tu pišat majku ti j...'.

Revoltiran uriniranjem, 46-godišnjak ga je lijevom rukom uhvatio za vrat u takozvani hvat "kravata", a zatim ga je u dva navrata udario u predjelu lica. U napadu mu je, prema optužnici, natukao nos, izbio zub i napravio oguljotinu iznad lijeve obrve zbog čega je optužen za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozlijede. Za to kazneno djelo za njega je predložena uvjetna kazna zatvora od devet mjeseci s rokom kušnje od dvije godine

Naveo je kako je tog dana nakon što je vidio da Zadranin mokri blizu ulaza u zgradu došao do njega, te ga pitao zašto tu mokri ako živi deset metara dalje, na što je ovaj počeo vikati i psovati. Kada ga je 46-godišnjak pokušao snimiti mobitelom Zadranin se okrenuo i snažno ga udario u sljepoočnicu, te nasrnuo na njega.

Zbog toga ga je on uhvatio u tzv. kravatu i ispljuskao. Nakon toga došao je stariji čovjek koji je rekao 'nemojte se tu tući' nakon čega je otišao.

Zadranin je pak obrazložio kako je tog dana u jednom trenutku otišao urinirati do obližnjeg grma i da se u tom trenutku iza njega stvorio 46-godišnjak koji ga je uhvatio lijevom rukom oko vrata i počeo ga gušiti, dok ga je šakom desne ruke više puta udario u predio lica, te mu izbio prednji donji zub. Opovrgnuo je da ga je napao, te dodao da bi ga 46-godišnjak bio ugušio da mu u pomoć nije priskočio prijatelj. Nakon što ih je razdvojio, 46-godišnjak je otišao uz riječi: "Majku im j..., seljačine jedne, otkuda su došle u ovaj grad".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:10