TRAGEDIJA

TUGA I BOL U MJESTU KOD KARLOVCA Djetešce od 18 mjeseci upalo u jamu punu vode i umrlo, izvlačili ga majka i svećenik, od šoka pao u nesvijest

Dječak je s majkom, ocem i bratom živio u župnom dvoru u mjestu Gorinci kod Generalskog Stola
 Robert Fajt/EPH

Dječak u dobi od godinu i pol dana upao je u jamu napunjenu vodom i preminuo. Strašna tragedija dogodila se u ponedjeljak poslijepodne u mjestu Gorinci kod Generalskog Stola.

Nesretni je dječak s majkom i ocem te nekoliko godina starijim bratom živio u župnom dvoru kod mjesnog svećenika don Željka Kutena, preko puta crkve Svetog Jurja u istoimenoj župi kojom svećenik upravlja.

Policajci su dojavu da je beživotno tijelo djeteta dovezeno u Dom zdravlja u Generalskom Stolu dobili u 13.38 sati. Prije toga u Gorincima se odvijala prava drama.

Dječačić se igrao s petogodišnjim bratom u dvorištu župnog dvora, odnosno na betonskoj podlozi naslonjenoj na kuću. Dva metra od objekta nalazi se rupa u koju je mališan upao, teško je reći radi li se o cisterni ili o septičkoj jami. Bila je poklopljena običnim daskama, a na njima je vjerojatno bio kamen. Što se dogodilo s tim improviziranim poklopcem i na koji je način dijete upalo u jamu, utvrdit će se istragom. Poznato je samo da ga je majka uz pomoć svećenika izvukla i odvezla u Dom zdravlja. Djetešce je bilo pothlađeno i bez svijesti. Uz sve liječničke napore, malenome nije bilo spasa.

Spoznaja da je dijete preminulo toliko je šokirala svećenika da se onesvijestio pa je i njemu pružena pomoć.

Uz policajce kriminaliste na mjesto događaja očevidom je došla rukovoditi županijska državna odvjetnica Gordana Križanić. Od osobe dobro upoznate s prilikama u dječakovoj obitelji doznajemo da je majka M. B. podrijetlom iz Međimurja. Na područje Karlovačke županije došla je prije nekoliko godina s udrugom Betlehem koja se zalaže za život nerođenih.

Starijeg sina, naime, začela je s oženjenim muškarcem, zbog čega ju je obitelj odbacila pa je utočište pronašla u crkvenoj udruzi. Dijete je rodila, a udruga je otišla iz Gorinaca, no majka je željela ostati pa je zamolila lokalnog svećenika da je primi u svoj župni ured. U međuvremenu je upoznala mladića za kojega se udala i dobila drugo dijete, dječačića koji je danas preminuo.

Koje su sve okolnosti prethodile tragediji do zaključenja broja nije bilo poznato, a ne zna se ni kako su u kobnom trenutku dječaci očito ostali sami. Pitomo mjestašce kod Generalskog Stola ostalo je u šoku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 04:17