TRAGEDIJA

Tuga na dubrovačkom području: U teškoj prometnoj nesreći poginuo fra Ivan Kramar

Od njegovog dolaska u Konavle održan je niz kulturnih događanja pa je tako uspio dovesti Milansku skalu, Pontanima zbor, zbor Adoro...

Ivan Kramar

 Božo Radić/Cropix/

U prometnoj nesreći koja se u četvrtak dogodila u Dubokoj Ljutoj smrtno je stradao fra Ivan Kramar, gvardijan Franjevačkog samostana u Pridvorju i policijski kapelan, piše Dubrovački vjesnik.

Od njegovog dolaska u Konavle održan je niz kulturnih događanja pa je tako uspio dovesti Milansku skalu, Pontanima zbor, zbor Adoro, a organizirale su se i brojne pjesničke večeri. Veliko prijateljstvo imao je akademikom Lukom Paljetkom s kojim je predstavio knjigu poezije ‘Čavli zime‘, a tu je bila i zbirka pjesama ‘Kameno more‘.

image
Radari - Kontrole/viber/

Kao misionar, Kramar je obišao brojne države pa je tako boravio u Africi gdje se susreo sa siromašnim stanovništvom kojega je, usprkos svim neprilikama u kojem živi, opisao kao sretnog i zadovoljnog s onim što ima. Tvrdio je kako je čovjeku dovoljno jako malo da bi bio sretan te da su vrijednosti u razvijenom svijetu drugačije, više orijentirane prema materijalnome.

U slobodno vrijeme uživao je u kuhanju te je bio zaljubljenik u zelenu menestru. Volio je i sport te je posebno bio ponosan na žensku rukometnu reprezentaciju i njihov uspjeh na Europskom prvenstvu.

2020. godine Kramar je primljen u Društvo hrvatskih književnika na temelju objavljenih zbirki pjesma i cjelokupnog književnog rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:17