TUŽAN EPILOG

Tuga u Crnoj Gori: Tijelo dječaka kojega su olujni valovi odnijeli sa šetališta pronađeno u Hrvatskoj

Osam dana trajala je potraga za 13-godišnjakom kojega je poklopio val dok se šetao s prijateljem

Ilustracija

 Bozo Radic/Cropix

Nakon osam dana pronađeno je tijelo dječaka N. V. (13) kojega su odnijeli olujni valovi dok se šetao s prijateljem pokraj mora u Herceg Novom.

Tijelo trinaestogodišnjaka je pronađeno ispod tvrđave Fort Oštra na istoimenom rtu, na zapadnoj strani ulaza u Boku, javljaju crnogorske Vijesti.

Tijelo je pronađeno neposredno nakon što je završena današnja potraga.

U redakciju "Vijesti" stigla je neslužbena vijest da su spasioci dobili informaciju da je u moru u blizini tog rta uočeno beživotno tijelo.

Ekipe su se odmah uputile prema spomenutoj lokaciji koja se nalazi u teritorijalnim vodama Republike Hrvatske.

Pronalazak tijela dječaka potvrdio je Mitar Tadić, voditelj kriminalistike Centra sigurnosti Herceg Novi.

U potrazi za dječakom sudjelovalo je nekoliko plovila državnih službi i privatnika, kao i helikopter Vojske Crne Gore te dron sa termovizijskom kamerom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL).

Ronioci RCUD-a, Mornarice Vojske Crne Gore, UPSUL-a i Službe zaštite i spašavanja Kotor detaljno su pretraživali podmorje.

Pretraga podmorja je u ovom području provedena korištenjem 3D sonara sa plovila Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

U vrijeme nestanka u Herceg Novom je bio na snazi crveni meteoalarm zbog olujnog juga i kiše, a nadležne službe su pravovremeno izdale upozorenja građanima na opasnost od nevremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:18