KAKO LI JE VOZIO?!

TURBO-PIJANICA ŠOKIRAO POLICAJCE Zaustavili sumnjivog vozača auta karlovačkih registracija, zatražili 'puhanje' a 'dreger' pokazao 4,61 promila!

Ilustracija
 Dušan Miljuš / Hanza Media

U Jaškovu na području Ozlja policajci su u srijedu u popodnevnim satima zaustavili vozača automobila karlovačkih registracijskih oznaka u dobi od 32 godine. Je li se radilo o redovitoj kontroli ili je on nekako privukao njihovu pažnju ne zna se, no zatražili su "puhanje", za što su, očito, imali kvalitetne indicije.

Vozač je potegnuo iz krajnjih granica, a rezultat je gotovo jednako šokirao policajce, koliko i njihov "dreger", koji je izmjerio koncentraciju od 4,61 g/kg alkohola u krvi.

- Vozač je do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog - javlja PU karlovačka.

Stručnjaci kažu da za prosječnu osobu koncentracija od četiri i više promila može biti i životno kobna, može značiti komu i moguću smrt zbog prestanka disanja, niskog krvnog tlaka ili gušenja do kojeg može doći uslijed povraćanja, jer se gubi refleks kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća. No, većina takvih ipak preživi, ali samo zahvaljujući dobroj utreniranosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:28