PRISTALA NA ODNOS?

Turistkinja mladića iz Baške Vode prijavila za seksualni delikt: Oboje smo bili pijani, ne znam zašto sada tvrdi da sam ju silovao!

Hvar, 020809.Ocevid na plazi gdje je silovana drzavljanka Norveske.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Službenici Policijske postaje Makarska uhitili su u srijedu rano poslijepodne 38-godišnjeg Ž. R. iz Baške Vode zbog sumnje da je silovao 33-godišnju državljanku Rusije.

Naime, turisktinja iz Rusije prijavila je Ž. R.-a da ju je nasilno obljubio u noći s ponedjeljka na utorak, oko 3 sata ujutro. Događaj je prijavila dan kasnije, nakon čega su policajci započeli kriminalističko istraživanje.

Ž. R. je odmah nakon prijave uhićen i ispitan, a kako se neslužbeno doznaje, brani se da je Ruskinja pristala na spolni odnos. Kako tvrdi, oboje su u noći na utorak bili pod jakim utjecajem alkohola i tvrdi da ne zna zašto ga sada ona optužuje za seksualni delikt. Državno odvjetništvo zatražilo je pritvor za Ž. R.-a, a po njihovu prijedlogu provest će se dodatno medicinsko vještačenje ruske turistkinje, kako bi se sa sigurnošću mogla otkloniti dilema o primjeni fizičkog nasilja nad njom.

Prijaviteljica je podvrgnuta liječničkom pregledu, čiji nalaz upućuje da je bila izložena nasilju. Jučer je osumnjičenik prepraćen istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:18