OSVETA

TURUDIĆ ODBIO KRIVNJU 'Pobio bih pola Zagreba da sam htio ubiti sve koji su mi odbili sina'

 
 Foto: Bruno Konjević / CROPIX

- Nisam ubio Đorđija Burića. Nisam imao nikakav razlog da ga ubijem. Imam zapisano u ročišniku koliko mi je osoba odbilo zaposliti sina i sve e-mail adrese imam zapisane. Kada bi to bio razlog da nekoga ubijem, morao bih pobiti pola Zaprešića i Zagreba.

Rekao je to bivši čelnik ekstremne Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP), Vlado Turudić, iznoseći svoju obranu na suđenju zbog ubojstva umirovljenika Đorđija Burića (85), inače svekra aktualne ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić, koji je pronađen ubijen u svojemu stanu 11. studenoga 2016 godine. Turudić je optužen da je Burića ubio s četiri hica iz pištolja jer se želio osvetiti zbog toga što mu Burićev sin nije zaposlio sina jer je mladić imao problema sa sluhom. Tijekom policijske istrage policajci koji su saslušavali Turudića u službenu zabilješku unijeli su kako im je Turudić priznao da je ubio Burića kojega je smatrao “starom komunjarom.” No, službena bilješka policije o ispitivanju osumnjičenika nije dokaz na sudu, a Turudić je sada prvi put od svojega uhićenja iznosio obranu odbacivši krivnju, no ne želeći odgovarati na pitanja tužitelja i suca, već samo svojega odvjetnika. Tako je, među ostalim, kao dokazni materijal donio ročišnik u kojemu je upisano nekoliko desetaka e-mail adresa i firmi, navodno osoba koje su odbile zaposliti njegova sina, rekavši da karikira kako bi onda valjda sve njih trebao pobiti jer mu nisu zaposlili sina. Uz imena tvrtki bile su opaske “poslano”, “zvano”, “ponudila drugo”.

- Odbijenica od Burića za zapošljavanje nije me nešto naročito pogodila. Bilo je nešto teže jer je moja supruga radila kod Burićevih, ali već sam na razgovoru za posao osjetio da sin neće moći raditi jer taj posao između ostaloga zahtijeva javljanje na telefon - rekao je jučer Turudić.

Također, zanimljivo se očitovao o snimkama nadzornih kamera. Dok je za snimke s Britanskoga trga potvrdio kako je na njima on, za druge snimke na kojim se puno slabije razaznaje lice snimljenoga čovjeka, a koje bi ga pozicionirale bliže mjestu zločina, rekao je kako to na slikama nije on. Dodao je kako pištolj ne posjeduje, a za svojega susjeda Milivoja P., koji je kao svjedok rekao da je Turudić imao pištolj, izjavio je kako Milivoj P. boluje od shizofrenije pa je paranoičan.

- Nisam imao nikakvo oružje pa ni pištolj - rekao je Turudić i dodao da barutne čestice pronađene na njegovoj odjeći potječu od jedne zgode kada je s prijateljem išao u lov.

- Imam prijatelja koji je isto branitelj i strastveni lovac pa smo par dana ranije išli u ribičiju i tada smo u šumi pucali iz sačmarice - rekao je Turudić, ne želeći imenovati tog prijatelja kako mu ne bi stvarao neugodnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:14