TRAGEDIJA U PREDAVCU

TUŽAN KRAJ SEOSKOG BOEMA KOJEG ŽIVOT NIJE MAZIO Život je izgubio u kući koju je morao prodati zbog dugova: 'On za sebe jednostavno nije mario'

 
 Hanza Media

Davor H. (61) smrtno je stradao u požaru koji je izbio rano ujutro u Dubravačkoj 5 u mjestu Predavec kraj Kloštar Ivanića. Mrtvo tijelo tragično stradalog muškarca prvi je pronašao njegov bratić koji je, inače, vatrogasac.

Prema prvim neslužbenim informacijama, nesretni Davor te noći nije ložio peć jer nije bilo hladno, struja mu je odavno isključena tako da se pretpostavlja da je požar izazvao opušak. Susjedi nam kažu da je živio sam. Kuća u kojoj je pronađen nekada je bila u vlasništvu njegovih roditelja, no Davor ju je prije nekog vremena prodao jer mu je trebao novac.

Volio je popiti

- Kako da vam opišem Davora? Možda bi najprecizniji opis bio - boem. Živio je od skupljanja plastičnih boca, volio je popiti, ali ne mogu baš reći da je bio onaj tipični alkoholičar. On jednostavno za sebe nije mario. Živio je tim svojim boemskim životom, ali nikoga nije maltretirao - rekao nam je jedan susjed.

Otpremnina

Davor je prije dvadesetak godina dobio neku enormno veliku otpremninu od Hrvatskih željeznica. Međutim, otpremninu je, kažu nam susjedi, vrlo brzo potrošio na društvo. Sve je želio počastiti. Nakon toga se počeo kladiti. Novac je doslovno ispario. Žena i dijete su ga napustili i on je ostao sam.

- Godinama nije plaćao alimentaciju. Ostao je bez kuće, bez svega. Njegov bratić vatrogasac ga je zvao da dođe živjeti kod njega. Nije htio. Stvarno nije morao biti beskućnik, to je bio njegov izbor. Čak mu je socijalna služba našla privremeni smještaj u blizini, no to ga nije zanimalo. Bio je tamo dok je bila zima ali čim je zatoplilo, vratio se svoje selo i nastavio živjeti po starom - kaže nam Davorov susjed.

Očevidom će se utvrditi točan uzrok smrti, a Davorovo tijelo prevezeno je na obdukciju na zagrebačku Šalatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:20