FEMICID U NOVSKOJ

Tužiteljstvo potvrdilo da je ubojici supruge u kolovozu odredilo blažu mjeru opreza

54-godišnjak je 1992. proglašen krivim za nanošenje teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom za što je dobio tri godine zatvora

Policijski očevid u Novskoj

 Nenad Opacak/Cropix

Zamjenica sisačkog Županijskog državnog odvjetnika Sanja Jagušt potvrdila je da je tužiteljstvo sredinom prošlog kolovoza zbog niza prijava odredilo blažu mjeru opreza 54-godišnjaku koji je u srijedu u Novskoj ubio svoju 39-godišnju suprugu i potom počinio samoubojstvo.

Jagušt je precizirala da je 54-godišnjak 13. kolovoza ispitan u sisačkom Općinskom državnom odvjetništvu nakon što ga je žrtva prijavila zbog nanošenja tjelesne ozljede, prijetnje i nametljivog ponašanja.

‘‘Tada je dežurni zamjenik procijenio da se ta opasnost može otkloniti zabranom približavanja žrtvi, s time da do danas nije bilo prijavljeno da je ta mjera bila kršena‘‘, kazala je.

Jagušt je dodala da je bila riječ o blažoj mjeri opreza te da je 54-godišnjak 1992. proglašen krivim zbog nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom za što je suđen na tri godine zatvora.

‘‘Za njega je nastupila rehabilitacija i on se vodi kao neosuđivana osoba. Na dan 13. kolovoza ove godine vođen je kao neosuđivana osoba‘‘, kazala je Jagušt.

Dodala je da je nasilnika tada ispitao dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice u Sisku.

Na pitanje što je to nametljivo ponašanje, Jagušt je rekla da to znači da netko nekoga ‘‘duže vrijeme i ustrajno progoni i pokušava uspostaviti neželjeni kontakt‘‘.

Jagušt je dodala da je osumnjičenik na dan 13. kolovoza nije imao evidentiran nijedan prekršaj.

Upitana kako je moguće da mu nije izrečena neka stroža mjera, s obzirom na prijavu supruge, rekla je da ‘‘zamjenik koji je u tom slučaju postupao donio odluku da će donesena mjera biti dovoljna‘‘.

Kako je ranije priopćila policija, u jutarnjim satima zaprimila je dojavu kako je u jednom butiku pronađeno tijelo ženske osobe, a riječ je bila o nasilnoj smrti.

Suprug, s kojim žrtva već duže vrijeme nije živjela, ujutro je u trgovinu došao s nožem i zadao joj više ubodnih rana od kojih je na mjestu preminula. Unatoč brzoj intervenciji hitne službe i policije, nesretnoj ženi nije bilo spasa.

Počinitelj se potom udaljio s mjesta događaja, te je za njim počela policijska potraga. No, prije nego što su ga uspjeli uhititi oduzeo je život i sebi pa su ga policajci pronašli mrtvog.

Neslužbeno se doznaje kako je stravičnom zločinu prethodilo više bračnih razmirica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:37