DIVLJAK NA DVA KOTAČA

TUŽITELJSTVO TRAŽI DA SE SPLITSKOM MAD MAXU TRAJNO ODUZME NJEGOV MOTOCIKL Odbijena prijava za obijesnu vožnju, doznajemo kako se mladić branio

 
 Screenshot / YouTube

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odbilo je kaznenu prijavu za obijesnu vožnju u cestovnom prometu koju je splitska policija podnijela protiv 19-godišnjeg Adriana P. iz Splita procijenivši da u postupanju mladića koji se snimao i potom objavio svoje "divljanje" motociklom po splitskim ulicama, nema elemenata navedenog kaznenog djela, piše Slobodna Dalmacija.

- Nakon pregledavanja kaznene prijave i dostavljenih priloga nije utvrđeno da su prijavljenim postupanjem ostvarena sva bitna obilježja kaznenog djela obijesne vožnje iz članka 226. Kaznenog zakona, ali je utvrđeno počinjenje brojnih prekršaja iz područja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je nadležnom Prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv mlađeg punoljetnika te ujedno predložilo da se protiv mlađeg punoljetnika odredi zadržavanje jer osobite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti istovjetne prekršaje, što je dežurni sudac prihvatio - priopćilo je splitsko ODO.

Kako doznajemo na splitskom Prekršajnom sudu, mladiću je određeno 13 dana zadržavanja u zatvoru na Bilicama zbog većeg broja prekršaja počinjenih 7. studenog, a koji se uglavnom odnosena prekoračenje brzine i prolaske kroz crveno svjetlo.

Pred sucem nije poricao ono za što ga terete nego je, doznajemo, kazao da mu je žao, da je snimku napravio i stavio na društvene mreže kako bi zaradio nešto novca, no da ju je, kad je vidio kakvu je to reakciju izazvalo, uklonio, a isto je zamolio i portale koju su je objavili.

Mladić je do sad šest puta pravomoćno osuđivan zbog počinjenih prometnih prekršaja, a ODO je Prekršajnom sudu predložilo da ga kazne kaznom zatvora primjerenom počinjenim prekršajima i najvećom novčanom kaznom za svaki pojedini prekršaj.

Također su predložili da mu se izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja na rok od dvije godine te da mu se trajno oduzme motocikl Suzuki vrijedan 15 tisuća eura odnosno njegova Suzana kako je od milja zvao svoju jurilicu, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:58