CRNI DAN U SLAVONIJI

Tužna serija: U četiri i pol sata vozači triput udarili pješakinje, dvojica pobjegla s mjesta nesreće

U tri naleta na pješakinje jedna je žena zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život

Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Jedna je pješakinja zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, drugoj su utvrđene lakše tjelesne ozljede, a treća je, srećom, prošla bez ozljeda u trima odvojenim naletima automobila na pješake u Vinkovcima i Vukovaru u utorak između 11:35 i 15 sati, a u kojima su, prema preliminarnim izvješćima PU vukovarsko-srijemske, krivci upravo vozači automobila, od kojih su dvojica čak i pobjegla s mjesta nesreće.

Ova tužna i pomalo bizarna serija nesreća počela je u Ulici Petra Preradovića u Vinkovcima oko 11:35 sati, kada je 65-godišnji vozač automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, "napustio mjesto događaja nakon što je prilikom vožnje unatrag i udesno udario u tijelo 18-godišnjakinje koja se kretala zelenom površinom".

Pješakinja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u OŽB Vinkovci gdje su joj utvrđene lakše ozljede, a vozač je zaustavljen te je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu (1,24 g/kg), radi čega je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Gotovo u isto vrijeme u Vinkovcima, u Ulici Hansa Dietricha Genschera, u 11:40 sati, nepoznati je vozač udario u bicikl kojeg je 24-godišnjakinja gurala na pješačkom prijelazu. Za vozačem koji je pobjegao s mjesta nesreće se traga, a djevojka je prošla bez ozljeda.

No, te sreće nije bila 44-godišnjakinja, na koju je oko 15 sati, prilikom prelaska obilježenog pješačkog prijelaza u Ulici dr. Franje Tuđmana u Vukovaru, naletio automobil vukovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 59-godišnjak.

"Uslijed udara automobila i pada na kolnik, 44-godišnjakinja je zadobila teške ozljede opasne po život. Protiv vozača policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘‘Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu", izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:22