OSUĐEN ZBOG DILANJA

TV VODITELJ VELIMIR BUJANEC PRIZNAO 'Istina je, kokainom sam joj plaćao seks'

S. M. je dao na konzumaciju gram droge, a ona je njemu obilato uzvratila nježnostima
 Nina Đurđević/CROPIX

Velimir Bujanec, voditelj emisije “Bujica” na jednoj lokalnoj TV postaji, pravomoćno je osuđen na deset mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine, zbog dilanja kokaina.

Osuđen je temeljem nagodbe s tužiteljstvom. S obzirom na to da nagodba podrazumijeva i dogovor o kazni kao i priznanje okrivljene osobe, time su otklonjene sve sumnje - a prvenstveno ih je iznosio sam Bujanec - o tome da mu je cijela priča s drogom smještena.

Bujanec je pred kraj prošle godine najprije zatečen s malom količinom kokaina, 0,9 grama, na zagrebačkom Črnomercu.

Policajcima koji su ga zaustavili dobrovoljno je predao drogu. Budući se radilo o maloj količini, prekršajno je prijavljen, a sudac za prekršaje ga je, nakon što je Bujanec priznao djelo i izrazio kajanje, kaznio sa 1400 kuna.

Unatoč priznanju, Bujanec nakon toga javno tvrdi da je nevin te da mu je droga podmetnuta jer je postao opasan za određene krugove kojima se bavio u svojim emisijama.

No, ubrzo je uhićen s još dvojicom muškaraca s podebljim policijskim dosjeima.

Ovaj put ne zbog posjedovanja, već zbog “stavljanja u opticaj” kokaina. Dok su se dvojica suosumnjičenika teretila za preprodaju droge, Bujanec je suočen s nešto drukčijom optužbom - neovlašteno stavljanje u promet i omogućavanje drugom trošenja kokaina.

Konkretno, Bujanec je pritvoren zbog optužbe da je od lipnja do listopada 2013. najmanje pet puta omogućio Saneli M. da konzumira po gram kokaina kada su se nalazili u hotelu.

Dodatnu količinu donio je na proslavu njezina rođendana što mu je ona naknadno platila “u naturi”, seksom.

Bujanec je zbog ovoga bio u mjesec dana u pritvoru. Na kraju je priznao dva djela vezana za zloporabu kokaina te se nagodio s tužiteljstvom na spomenutu uvjetnu osudu u koju mu je uračunato vrijeme provedeno u Remetincu.

Pritom se odrekao prava na žalbu pa je presuda postala pravomoćna istoga dana sredinom veljače kada je i donesena.

Suoptuženi dileri također su se nagodili, ali na djelomične uvjetne kazne. Zanimljivo je da se na popisu kupaca nalaze imena nekih poznatih osoba. Među njima je i poznati srpski glumac iz hrvatskih sapunica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 18:36