NIZ PREKRŠAJA

U akciji ‘Lijevak‘ palo više od 120 vozača! Imamo detalje policijske operacije na odmorištu autoceste Zagreb-Karlovac

Kod 11 vozila utvrđeni su tehnički nedostaci te su iz daljnjeg sudjelovanja u prometu isključena tri vozila, priopćeno je iz policije
 Ilustracija/Luka Gerlanc/CROPIX

U svojoj poznatoj akciji "Lijevak", koju su proveli na odmorištu autoceste "Zagreb-Karlovac" u smjeru juga u Draganiću, karlovački policajci u petak su utvrdili veliki broj prometnih prekršitelja te uhitili i jednog krijumčara droge.

- Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđena su 123 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i jedno kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Kod 11 vozila utvrđeni su tehnički nedostaci te su iz daljnjeg sudjelovanja u prometu isključena tri vozila, dok je iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđeno devet prekršaja - javili su iz policije.

Zbog sumnje u neovlašteno posjedovanje droge "pao" je 21-godišnjak koji je upravljao automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka.

- Temeljem Naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršena je pretraga vozila kojom prilikom je u prtljažniku pronađen i oduzet 1651 gram suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv 21-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava - kažu u policiji.

Policijski službenici također su utvrdili da "osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i tehnički neispravnim vozilom upravlja 54-godišnjak". S obzirom da se radi višestrukom počinitelju prekršaja tzv. recidivistu, uz optužni prijedlog doveden je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana uvjetno na 12 mjeseci, novčanu kaznu od 2000 kuna i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:54