CESTOVNI RAZBOJNICI

U akciji policije uhićena tri državljanina Srbije zbog 27 teških krađa na odmorištima autoceste A3

Dok su vozači kamiona ili automobila spavali, oni bi im krali novac, kartice, gorivo, osobne dokumente, mobitele...

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix

Tri državljanina Srbije, starosti 29, 32 i 61 godinu, predana su pritvorskom nadzorniku brodsko-posavske policije nakon akcije dviju policijskih uprava kojom je ustanovljena sumnja da su počinili čak 27 kaznenih djela teških krađa i krađa.

Trojac je uhićen u četvrtak oko dva sata na autocesti A3, a prema dosad prikupljenim informacijama upravo je ta autocesta bila njihovo "radno mjesto", jer bi tu okradali teretne vozile i automobile dok su osobe u unutrašnjosti spavale ili bile odsutne. Policija sumnja da su razbojnici autocestom harali od srpnja prošle pa sve do 9. veljače ove godine, a krali su na odmorištima Sredanci, Marsonija, Brodski Stupnik, Dragalić, Staro Petrovo Selo, Lipovljani, Novska, Kraljeva Velika, Stari Grabovac i Donja Gračenica. Uglavnom su krali novac, bankovne kartice, osobne dokumente, kartice za gorivo, mobitele i drugo.

Složena akcija brodsko-posavske i sisačko moslavačke policije dovela je i do otkrića još dva kaznena djela, teške krađe provaljivanjem, na području zagrebačke i vukovarsko-srijemske policije.

- U sklopu kriminalističkog istraživanja pretražen je i osobni automobil, kojim su se koristili osumnjičeni, a u kojem su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 32.000 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te će potom biti predani Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje - izvijestili su iz policije u petak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:54