HOROR NA PAPUKU

U bolnici provedeno prepoznavanje od strane obitelji: Stradali su hrvatski državljani

Pretpostavlja se da su nastradali uslijed velikog snježnog olujnog nevremena koje je pogodilo taj kraj
Ilsutracija: Ralica i prizor s Papuka
 Emica Elvedji/Cropix

Dan nakon što su na Papuku pronađena dva mrtva muška tijela koja su bila zatrpana snijegom, u Općoj bolnici Virovitica obavljeno je prepoznavanje od strane obitelji. Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjaku i 38-godišnjaku s područja Požeško-slavonske županije. Obdukcija jednog tijela bit će provedena danas, a drugog sutra.

Identifikacija nesretnog preminulih muškaraca bila je otežana jer kod njih nisu pronašli dokumente.

Iz PU virovitičko-podravske priopćili su kako su u ponedjeljak u prijepodnevnim satima u šumskom predjelu između naselja Slatinski Drenovac i Velika pronađena su dva smrznuta tijela mlađih muških osoba i to na različitim mjestima, odnosno u razmaku od 3-4 kilometra.

''Tijelo prve osobe, pronašli su oko 9. 45 sati djelatnici tvrtke koja se bavi čišćenjem snijega, prilikom prolaska teretnim vozilom s ralicom na spomenutoj relaciji, dok je drugo tijelo, pronašao 41–godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji, prilikom dolaska do šumskih radnih strojeva. Oba tijela su po nalogu Županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, prevezena na Odjel Patologije u OB Virovitica, radi provođenja obdukcije, te utvrđivanja identiteta. Po dobivenim informacijama, naknadno ćemo obavijestiti javnost,'' izvijestili su iz policije.

Također doznajemo da na njihovim tijelima nije bilo vidljivih tragova nasilja, pa se pretpostavlja da su nastradali uslijed velikog snježnog olujnog nevremena koje je pogodilo taj kraj, a osobito papučke šume gdje je palo preko 30 cm snijega, čija je visina na nekim mjestima uslijed nanosa bila i znatno viša. Tijela su pronađena na nadmorskoj visini od oko 600 metara, a prvo tijelo je doslovno iz snijega izvadila ralica zimske službe koja je čistila cestu. Obojica su, inače, na nogama imali tenisice i bilo je evidentno da nisu bili spremni za boravak u šumi i na planinarskim putevima, odnosno da nisu bili adekvatno odjeveni i opremljeni, pa se za sada pretpostavlja da je uzrok smrti smrzavanje.

- Ovo je prvi nesretan događaj ovakve vrste na području našeg Parka prirode i malo je reći da smo šokirani i tužni zbog ove tragedije kojoj je vjerojatni uzrok snažno nevrijeme koje je ovaj kraj zahvatilo u nedjelju poslijepodne – rekao je Alen Jurenac, ravnatelj PP Papuk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2022 14:06