ODMAH UHIĆEN

U centru Imotskog, 50 metara od policijske postaje, pokušao opljačkati banku. Nije se dobro proveo

Prsnulo je staklo sa sjeverne strane OTP Banke u strogom središtu Imotskog, ali nitko ni u snu nije vjerovao da je u tijeku pokušaj pljačke
Policijski očevid nakon pokušaja pljačke u Imotskom
 Braco Ćosić/Slobodna Dalmacija

Imoćani koji su u nedjelju oko 10,15 sati šetali gravnom gradskom ulicom nisu ni slutili da zvuk prsnuća stakla kojeg su mogli čuti znači da je upravo u tijeku pljačka banke, javlja Slobodna Dalmacija.

Prsnulo je staklo sa sjeverne strane OTP Banke u strogom središtu Imotskog, ali nitko ni u snu nije vjerovao da je u tijeku pokušaj ulaska nepoznate osobe u prostorije banke.

Glasnogovornica Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Antonela Lolić o tome kaže:

- Da, u 10,15 za sada nepoznata muška osoba razbila je staklo na OTP banci u ulici Šetalište Stjepana Radića u Imotskom i ušla u prostorije banke. Hitnom intervencijom naših službenika koji su bili u ophodnji provalnik je uhvaćen u samim prostorijama banke, odveden u obližnju policijsku postaju gdje je u tijeku i kriminalistička obrada. Mjesto događaja je osigurano od strane naših djelatnika, a nakon obrade cijelog slučaja javnost će biti na vrijeme obaviještena, riječi su glasnogovornice Lolić.

Prostorije OTP banke su inače svega pedesetak metara od postaje granične policije u Imotskom, a kako se i prasak razbijenog stakla u pola bijela dana jasno čuo i u samoj postaji u svega pola minute djelatnici policije došli su na lice mjesta, a upravo je i jedna ophodnja prolazila u blizini mjesta pokušaja pljačke pa su provalnika zatekli u prostorima banke.

Uskočili su kroz polomljeni stakleni okvir i uhitili ga. Zanimljivost pokušaja pljačke svakako je i činjenica da se banka nalazi tik uz bivšu robnu kuću u čijem prizemlju je i supermarket, tako da su i brojni kupci dobro čuli lomljavu stakla.

Uhićeni muškarac, po neslužbenim informacijama, državljanin je Rumunjske, a osim što se utvrđuje motiv pokušaja pljačke, utvrdit će se i kako je došao na područje Imotske krajine, te je li prijavljen u RH.

Tako su imotski policajci u svega nekoliko dana brzo riješili dva slučaja: prvi je bilo uhićenje u Cisti Provo (ubojica muškarca izbačenog iz automobila kod Klisa)...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:31