RIJEŠEN MISTERIJ

U CENTRU METROPOLE ZATUKAO NA SMRT STARICU ZBOG ZLATNOG PRSTENA OD 200 KUNA! Brutalni ubojica uhićen kad je automatskom puškom htio opljačkati kiosk

 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Zbog zlatnog prstena vrijednog 200-tinjak kuna, nepopravljivi kršitelj zakona Perica I. (44) mučki je zatukao na smrt 74-godišnju Mariju Ilijić 16. svibnja u njezinom stanu u Boškovićevoj ulici.

Ne bi li zameo tragove, pedantni je ubojica cijeli stan ispreturao, za sobom zatvorio vrata stana te se bijelim teretnim vozilom marke VW u vlasništvu tvrtke 'I-dea usluge' odvezao do Dubrave gdje je zapalio zakrvavljenu odjeću. Ukradeni prsten je pretočio u novac u obližnjoj stanici za otkup i nastavio dnevnu rutinu.

Međutim, tri dana kasnije 19. svibnja gladan novca krenuo je u novi pohod istim vozilom. Oko 16 sati odvezao se do kioska 'Tonsi' u Čulincu gdje je automatskom puškom zaprijetio djelatnici, no razbojništvo mu je propalo pa se vratio u automobil u kojem ga je zatekla policija, a kraj njega na suvozačevom mjestu bila je automatska puška.

Policajci tom prilikom nisu ni slutili da pred sobom imaju i glavnog krivca za ubojstvo 'staro' tri dana u centru metropole.

Provodeći kriminalističko istraživanje za neuspjeli pokušaj razbojništva, trag ih je odveo i u drugom smjeru - do mučki ubijene starice no uz tanke dokaze no tek nakon vještačenja i sa tri mjeseca odmaka istražitelji su postali nedvojbeno sigurni da je upravo on ugasio život 74-godišnjoj nedužnoj starici koja ga je kobnog jutra, po povratku sa liječničkog pregleda pustila u stan kao jednog od radnika koji je izvodio građevinske radove u njezinom ulazu.

Rekonstruirajući priču, Perica je s vrata ženu uvjerio da ima još neke stvari za odraditi u stanu i zato ga je Marija pustila u stan. Nakon kraćeg razgovora, do tada uzoriti radnik, je bez pogovora nasrnuo na ženu šakom i divljački ju udario u lice.

Starica je pala na tlo i počela dozivati u pomoć pa ju je nastavio šaketati i cipelariti, a vrhunac bešćutnog čina bio je kad je već preminulu ženu uhvatio za glavu i nastavio njome udarati o pod kako bi u miru s njezinog prstao skinuo prsten. Na kraju je cijeli stan ispreturao i pobjegao do svog bijelog kamioneta kojim se odvezao do rubnog dijela Dubrave, presvukao i zapalio radnu odjeću. Sat vremena kasnije šokantan prizor mrtve Marije dočekao je njezinu sestru Veru F. koja je u vrijeme mučkog ubojstva bila na tržnici.

'BORILA SE PROTIV RAKA, A NA KRAJU JU JE UBIO NEKI POHLEPNIK' Baku (74) pronašli mrtvu u centru Zagreba

- Čudan čovjek. Njegova nevjenčana partnerica Ludmila još čudnija. Tek kad je policija došla po Pericu, doznali smo koga zapravo imamo u susjedstvu. Čudan su bili par. Znali su se svađati. Oboje imaju djecu iz prvog braka ali žive negdje u inozemstvu. Koliko znamo policija nakon njegovog uhićenja i dalje traga za Ludmilom koja je naprasito pokupila sve svoje stvari i pobjegla. Ostavila je vlasniku stana preko 10 tisuća kuna dugovanja za režije. Ludmila je rodom iz Češke, ali je živjela u Italiji a njega upoznala u Njemačkoj. Direktorica je firme na koju glasi kamionet kojim se on koristio - ispričala nam je jedna od susjeda napomenuvši kako se Ludmila često znala praviti da ne razumije hrvatski.

- Ako joj nije nešto bilo po volji pretvarala se da ne razumije jezik, ali kad se trebalo svađati, onda je pravilno koristila čak i padeže - zaključuje susjeda s nadom da će novi stanari u stanu biti manje upečatljivi.

Inače, Perica je 2009. godine deportiran iz Njemačke zbog nezakonitog boravka i rada, a tamo je ujedno već odslužio 13 godina zatvora za ubojstvo jednog tamošnjeg poduzetnika. U Hrvatskoj ga, pak, čeka novo suđenje. Osim za ubojstvo starice, kazneno će odgovarati i za pokušaj razbojništva u kiosk te za nedozvoljeno držanje oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:37