PODUZETNIK I NOGOMETAŠ

U Cessni poginuo Joško Sladojević: Prijatelji ga nagovorili da s njima poleti za Njemačku

Dugi niz godina radio je kao inženjer u Mercedesu. Prije nekoliko godina uzeo je otpremninu i vratio se u Hrvatsku

Pripadnici HGSS-a; u krugu: Joško Sladojević

 Fenix (SIM); Robert Fajt/Cropix

Među poginulima u zrakoplovu Cessna 182, koji je u ponedjeljak oko 11,50 sati pronađen u mjestu Broćanac kod Rakovice, gdje je pao nakon što mu se izgubio svaki trag u nedjelju kad je iz Splita poletio prema Njemačkoj, je i Hrvat Joško Sladojević, dugogodišnji član Croatije Stuttgart.

Kako piše portal Fenix-magazin.de, članove Croatije Stuttgart kao i sve Hrvate s područja Stuttgarta rastužila je vijest kad je u ponedjeljak potvrđeno da je među poginulima i Joško Sladojević, koji je bio dugogodišnji dopredsjednik, igrač i član Croatije Stuttgart, gdje je dugi niz godina obnašao i funkciju blagajnika u klubu.

- Počivao u miru, naš Joško - napisali su iz Croatije Stuttgart poslavši za Fenix-magazin.de i posljednju fotografiju njihova člana Joška snimljenu ispred zrakoplova Cessna u kojemu je poginuo nakon što se zrakoplov u nedjelju srušio.

image

Joško Sladojević

Fenix (SIM)

Pokojni Joško Sladojević, koji je rodom iz Blata na Cetini, dugi niz godina radio je kao inženjer u Mercedesu. Prije nekoliko godina uzeo je otpremninu i vratio se u Hrvatsku.

- Na nagovor njemačkih prijatelja prihvatio je njihov poziv da se iz Splita s njima vrati za Njemačku. Nažalost, sudbina je bila okrutna prema tom neponovljivom čovjeku - rekli su za Fenix-magazin.de njegovi prijatelji iz Croatije Stuttgart.

Pokojnog Joška Sladojevića kao dobrog i vrijednog čovjeka sjećaju se i članovi Glavnog školskog odbora Hrvatske nastave Koordinacije Stuttgart, čiji je predsjednik bio osam godina.

Podsjetimo, zrakoplov Cessna 182 u nedjelju u 11.25 sati nestao je s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Policija je objavila kako je pilot aviona bio Švicarac, a putnici su bili dvoje državljana Njemačke i jedna osoba s hrvatskim državljanstvom. Tu je informaciju policija dobila u najavi leta od oblasne kontrole leta Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2023 17:03