DETALJI HORORA

U Držićevoj poginuo Poljak, svjedoci: ‘Vidjeli smo što se dogodilo, nije nam jasno što je htio‘

I dok neki svjedoci kažu da su ga vidjeli kako pretrčava cestu, neki tvrde da je mladić s naprtnjačom, dolaskom na tramvajske tračnice naglo zastao
 Damir Krajac/Cropix

Pod niskopodnim ZET-ovim tramvajem linije 2 danas oko 11 sati na zagrebačkoj Držićevoj aveniji kod Autobusnog kolodvora, život je izgubio mladi državljanin Poljske, 36-godišnji R.K.V.

Okolnosti koje su prethodile tragediji koja se dogodila na očigled niza prolaznika, a najveći šok je pretrpio, tvrde očevici, vozač tramvaja, zagrebačka policija još uvijek intenzivno utvrđuje.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

Ono što je još dodatno svjedoke nemilih scena uznemirilo je činjenica da se dizalica, kako bi podignula tramvaj s ciljem da se ispod osovine izvuče beživotno tijelo, sat vremena se čekala.

I dok neki svjedoci kažu da su vidjeli mladića kako pretrčava cestu, valjda kako bi stigao na tramvaj, neki tvrde da je mladić s naprtnjačom, dolaskom na tramvajske tračnice naglo zastao.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

- Nekih desetak metara od zebre, tramvaj je naletio na mladića. Svi su se čudili zašto se baš tamo zatekao u vrijeme naleta. Nikom taj potez nije jasan jer je preskočio živice. Možda mu se noga zaglavila pa se nije uspio pomaknuti? I onda još na sve, kad ga je tramvaj udario, vukao ga je desetak metara, jer se očito nije mogao odmah zaustaviti - ispričala je jedna svjedokinja.

Mrtvo tijelo prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati kako bi se obavila obdukcija i utvrdile sve okolnosti smrti. Ujedno će policija preko veleposlanstva obavijestiti mladićevu obitelj o užasu koji ga je snašao tijekom boravka u RH.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 14:53