NIZ TEŠKIH ZLOČINA

U Dubrovniku optužen seksualni predator, zlostavljao je i curicu mlađu od 15 godina

Okrivljenika se tereti i da je sa sebi bliskom osobom izvršio spolni odnos savladavši njezin otpor.

Ilustracija, policija

 Marko Todorov/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv 34-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog niza teških kaznenih djela - spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, jednog kaznenog djela silovanja i jednog silovanja u pokušaju.

Kako je priopćilo spomenuto tužiteljstvo, okrivljenom 34-godišnjaku se stavlja na teret i počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode, poticanjem u pokušaju u stjecaju s kaznenim djelom sudjelovanja u samoubojstvu, također poticanjem koje je ostalo u pokušaju.

- Okrivljenika se tereti da je od rujna 2019. godine do kraja svibnja 2021. godine počinio navedena kaznena djela na štetu oštećenice odnosno osobe mlađe od petnaest godina, kao i da je, u cilju da za sebe ishodi povoljnu odluku u ovom kaznenom predmetu, iz zatvora htio poslati pismo u kojem adresatima opisuje da navedu oštećenicu na pisanje pisma u kojem će navesti kako nije govorila istinu iskazujući u svojstvu svjedoka te ju navodi na drugo protuzakonito postupanje - navelo je Županijsko državno odvjetništvo u dubrovniku napominjući da je spomenuto pismo presreteno.

Okrivljenika se tereti i da je sa sebi bliskom osobom izvršio spolni odnos savladavši njezin otpor, te da je s još jednom ženskom osobom htio izvršiti spolni odnos uz uporabu sile, ali mu se ona uspjela oduprijeti.

Državno odvjetništvo predložilo je da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opravdane bojazni da bi mogao ponoviti istovrsna kaznena djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 20:12