EKSPLOZIJA U ZAGREBU

U Gajnicama izgorjela dva auta, stanari u šoku: ‘Prestravili smo se kad smo čuli detonaciju‘

Neki su pomislili da je možda ‘još jedan bankomat pao‘. Zagrebački vatrogasci požar su brzo stavili pod nadzor i ugasili ga
 Ronald Gorsic/CROPIX

U utorak oko 6 sati došlo je do požara osobnog automobila u Argentinskoj ulici u zagrebačkim Gajnicama. Vatrena stihija se, nakon što se začula eksplozija, proširila i na susjedno parkirani Golf VI, a zagrebački vatrogasci, koji su se promptno odazvali na poziv u pomoć, požar su stavili brzo pod nadzor i ugasili ga.

image
Ronald Gorsic/CROPIX
image
Ronald Gorsic/CROPIX

Prema dosad provedenom očevidu, iz PU zagrebačke kažu da je do požara na automobilu došlo najvjerojatnije uslijed kvara na električnim instalacijama u prednjem dijelu vozila nakon čega je uslijedilo samozapaljenje vozila u vlasništvu 32-godišnje žene.

- Početni dim, a potom i vidljivi plamen, se potom proširio na motor i unutrašnjost vozila. Tijekom požara, uslijed vrućine su popucala stakla i gume. Ujedno, tijekom požara djelomično je nagorio osobni automobil marke VW Golf IV zagrebačkih registarskih oznaka 47-godišnjaka - kažu iz PU zagrebačke napominjući pritom da ozlijeđenih osoba nije bilo.

Stanari Argentinske ulice prestravili su se kad su začuli detonaciju. Neki od njih s kojima smo razgovarali pomislili su da je možda "još jedan bankomat pao". Međutim, pogled kroz prozor ih je razuvjerio u suprotno jer je vatra na autu već bila u razbuktaloj fazi. Materijalna šteta nije utvrđena, ali se cijeni većom.

image
Ronald Gorsic/CROPIX
image
Ronald Gorsic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:28