NAKON ODLUKE VRH. SUDA

‘U Hrvatskoj više ništa neće biti isto‘: Zdravko Mamić nam je otkrio o čemu će sve pričati na svojoj presici

Vrhovni sud potvrdio je presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo osuđen na šest i pol godina zatvora
Zdravko Mamić
 Ante Cizmic/Cropix

- Namjeravam pričati o hrvatskom pravosuđu. O svim svojim saznanjima kojima imam o hrvatskom pravosuđu. I o sudstvu. I o Državnom odvjetništvu, i o Uskocima, poskocima, o svemu..., rekao nam je u telefonskom razgovoru Zdravko Mamić koji je za sutra u 13 sati najavio press-konferenciju u Mostaru, nakon što je saznao da mu je Vrhovni sud potvrdio presudu od 6 i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 75 milijuna kuna iz Dinama.

- Neću vam sada ništa reći, ali sutra ćete sve znati. Ja mislim da nakon te press-konferencije ništa više neće moći biti isto u Hrvatskoj, rekao nam je kratko Mamić.

Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca. Uz to, Vrhovni sud je ukinuo presudu u dijelu koji se odnosi na optužbu da je Zoran Mamić poticao Pernara na zlouporabu te je u tom dijelu naloženo ponovljeno suđenje, priopćio je Vrhovni sud.

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.

Nedugo nakon objave Vrhovnog suda Zoran Mamić podnio je ostavku na mjesto trenera GNK Dinamo.

- Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu, rekao je Zoran Mamić.

Na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan je Damir Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba, objavljeno je iz Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:57