ENIGMA KOD DICMA

U iznajmljenoj kući bilo ih četvero, susjedi čuli pucanj, naoružani muškarac blokirao policiju, unutra bio leš mladića

Neki nam mještani govore da su u tijeku jučerašnjeg dana čuli pucanj iz sačmarice i to više puta, ali tko je pucao, nisu nam htjeli reći
 Josko Ponos/Cropix

U Krušvaru kod Dicma još uvijek traje policijski očevid, a policajci kombijem zaklanjaju pogled ljudima i fotoreporterima jer će se iz kuće u mrtvačnicu odnijeti tijelo I. Ž., mladića u dobi od tridesetak godina koji je u subotu ujutro pronađen mrtav u iznajmljenoj kući, javlja Slobodna Dalmacija.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Mira Dolić prisustvovala je očevidu, a iz policije još uvijek ne govore što je prethodilo ovom nesretnom događaju.

Pokojni I.Ž., koji je iz obližnjeg sela, bio je, kako se doznaje, u kući s još dva prijatelja i jednom ženskom osobom kada je držeći pušku i igrajući se njom najvjerojatnije sam sebe upucao u glavu.

image
Josko Ponos/Cropix

- Ta cura je dolazila tu iz Dicma, ovaj momak što se suprotstavio policiji je najbolji prijatelj pokojnika, a tko je treći muškarac mi ne znamo. Žao nam je što se to dogodilo, ali u tom društvu je bilo svega i svačega. Nije naše da to govorimo, govore mještani koji nam kažu da su nakon nesreće došli i otac pokojnika, ali i čovjek koji im je iznajmio kuću.

Neki nam mještani govore da su u tijeku jučerašnjeg dana čuli pucanj iz sačmarice i to više puta, ali tko je pucao, nisu nam htjeli reći.

Dok je trajao očevid tri žene iz mjesta su krenule prema crkvi Svetog Jure na jutarnju misu u 10 sati.

image
Josko Ponos/Cropix

- Možete li maknuti traku da odemo na misu, tuda nam je put, zamoliše policiju, a kada su im odgovorili da će ipak morati moliti drugi dan, žene rekoše da će se moliti i za zdravlje onih koji su im to rekli, ali i za dušu pokojnika.

U policiji se na ispitivanju trenutno nalazi 33-godišnji M. M. koji je policiju i Hitnu pomoć naoružan sprječavao da uđu u kuću. On sigurno može najviše reći o tome što se događalo i što je prethodilo ovom tragičnom slučaju.

Policija za sada još uvijek ne objavljuje je li riječ o ubojstvu, samoubojstvu ili nesretnom slučaju, ali do kraja dana će se i to saznati.

image
Josko Ponos/Cropix

Prilaz kući bio je nemoguć jer su na uskom putu policajci postavili trake i dva interventna policajca, a ni mještani nisu bili baš razgovorljivi na ovu temu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:26