STRAVIČNO

U kakvom to svijetu živimo?! Beskućnik silovao ženu u vlaku punom putnika, nitko joj nije pomogao!

Iz policije su priopćili da je čin silovanja snimljen nadzornom kamerom koja prikazuje putnike kako mirno sjede dok muškarac siluje ženu.
Željeznica
 Bastiaan Slabbers/NurPhoto/NurPhoto/AFP

Beskućnik Fiston Ngoy (35) iz Philadelphije u američkoj saveznoj državi Pennsylvania silovao je ženu u vlaku punom putnika. Nitko od putnika nije reagirao, pokušao spriječiti silovanje niti je pozvao policiju, piše Fenix magazin.

U pomoć nesretnoj ženi tek je priskočio jedan radnik željeznice koji je pozvao policiju nakon što je vidio napad na nadzornoj kameri. Policija je uspjela savladati silovatelja na sljedećoj željezničkoj stanici i to dok je u vlaku još uvijek silovao ženu.

Iz policije su priopćili da je čin silovanja snimljen nadzornom kamerom koja prikazuje putnike kako mirno sjede dok muškarac siluje ženu.

"Bilo je puno ljudi koji su po mom mišljenju trebali intervenirati", rekao je glavni policijski inspektor Timothy Bernhardt za New York Post.

Putnicima ne prijeti nikakva kazna jer u Pennsylvaniji nepružanje pomoći nije kazneno djelo. "Ipak, to nešto govori o nama kao društvu. Mislim, tko bi dopustio takvo nešto? Kako je moguće da joj nitko nije pomogao?", šokiran je Bernhardt.

Žrtva silovanja odvezena je u bolnicu, a policiji je dala detaljan opis zločina. "Ona je nevjerojatno hrabra žena. Nadam se da će se uspjeti oporaviti", rekao je Bernhardt, prenosi Felix magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. siječanj 2023 19:36