ŽRTVA MAHNITOG NAPADA

U krvavom pohodu likvidiran i Toni Šparada: ‘On ničim, ama baš ničim, nije sudjelovao u propasti Matkola‘

Zašto Toni? Pa, riječ je o mirnom, samozatajnom čovjeku, pitali su se u njegovim Šparadićima
Očevid u Šibeniku
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Šibenikom se za tren proširila vijest da je u krvavom obračunu na razmeđu dvaju gradskih predjela – Ražina i Brodarice – ubijen vaterpolist Solarisa Toni Šparada. No, brzo se pokazala netočnom. Ubijen je njegov imenjak i prezimenjak, dvostruko stariji Toni Šparada (40), inače otac troje djece, piše Slobodna Dalmacija.

Zašto Toni? Pa, riječ je o mirnom, samozatajnom čovjeku, koji nikad u svom životu nije ulazio u bilo kakve sukobe? – pitali su se u njegovim Šparadićima. Slično se zapitao i šibenski dogradonačelnik Paško Rakić, koji je s nesretnim Tonijem dijelio školske klupe.

– Toni je bio najprije vrijedan djelatnik u očevoj turističkoj agenciji "Minitours", a zatim je praktički samostalno preuzeo očevu tvrtku "Sabirač", koja se bavila sakupljanjem sitnog otpada. On ničim, ama baš ničim, nije sudjelovao u cijeloj, očito teškoj problematici nekad uspješne tvrtke "Matkol", osim što se, po stečajnom programu, uprava Šparadina "Sabirača" trebala useliti u prostorije "Matkola" – kazao nam je Rakić.

Na sličan način o Toniju govori i Ivo Tudić, vlasnik najpopularnijega šibenskog restorana – "Zlatne ribice" u Brodarici.

– Teško mi je, priznat ću, zbog sve trojice, Tonija, Tedija i Branka.

Sva trojica su bili moji redoviti gosti. Pristojni, korektni i uredni. No, Toni je bio poseban. Uvijek raspoložen, spreman na ćakulu i šalu. Ukratko, zdrav čovjek – kazao nam je Ivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2022 00:06