TRAŽI SE PIROMAN

U Maksimiru zapaljena kuća, doznali smo tko je vlasnik. Radi se o poznatom zagrebačkom nasilniku

Drvena kuća u Pilarevoj ulici, koju je netko očito polio benzinom i zapalio, u potpunosti je izgorjela

Mario Horvat je svojevremeno sjekirom razbijao izloge u Vlaškoj

 Jutarnji List/

Dok se njezin vlasnik nalazi na izdržavanju osmogodišnje zatvorske kazne zbog pokušaja teškog ubojstva radnika Čistoće kojega je pištoljem upucao u prsa u siječnju 2020., nepoznati piroman zapalio je tijekom noći na ponedjeljak kuću Marija Horvata (43) na Maksimiru.

Usprkos hitnoj reakciji zagrebačkih vatrogasaca, drvena kuća u Pilarevoj ulici, koju je netko očito polio benzinom i zapalio, u potpunosti je izgorjela.

"Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar kuće izazvao zasad nepoznati počinitelj otvorenim plamenom nepoznatog izvora.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje", izvijestila je zagrebačka policija ne navodeći identitet vlasnika trošne kuće. Međutim, kako smo neslužbeno doznali, vlasnik je upravo Horvat, koji je u nekoliko navrata punio stupce crnih kronika zbog izrazito nasilnih kaznenih djela, od kojih je neka počinio u stanju psihičke rastrojenosti zbog djelovanja droga.

Najprije se za njega doznalo krajem 2018., kada su nadzorne kamere na nekoliko zagrebačkih zlatarnica snimile provalnika koji je sjekirom bjesomučno pokušao razbiti neprobojne izloge te otuđiti nakit. No, najveći krimen mu je onaj iz 2020., kada je upucao radnika Čistoće koji ga je zatekao pri provali u automobil, ranivši ga u prsa. Nakon potjere u kojoj je Horvat naoružan bježao biciklom, uhićen je zahvaljujući umirovljenom pripadniku Tigrova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 06:32